Ook wij als organisatie kunnen niet stil blijven staan . Investeringen in nieuwe technologieën en materialen zijn broodnodig om ons werk op een efficiënte, performante manier te blijven uitvoeren.. Vorig jaar is er geïnvesteerd geweest in onder andere informaticamateriaal , voertuigen , digitale flitscamera en tactical first aid kits. Deze worden dit jaar geïmplementeerd. Voor 2018 zullen we investeren in voertuigen , informaticamateriaal en de vernieuwing van kogelwerende vesten en radio-en zendapparatuur.


Te snel rijden blijft één van de grootste ergernissen van de Lierse burger . Onze dienst verkeer wordt in het voorjaar uitgerust met een mobiele digitale camera. Het grote voordeel van deze camera is dat snelheidscontroles efficiënter kunnen uitgevoerd worden. De camera werkt in 2 rijrichtingen , geeft geen flits meer en kan overal op een snelle manier geïnstalleerd worden ( vb container ).We kunnen nu ook op plaatsen flitsen waar dit vroeger niet mogelijk was ( vb smalle straten).

Onze dienst interventie zal dit jaar voorzien worden met 2 nieuwe combi's en onze dienst recherche wordt uitgerust met een nieuwe anonieme wagen. Voor 2018 zal onze dienst wijkwerking 2 elektrische fietsen en een elektrische scooter ter beschikking krijgen. Bij onze dienst verkeer zal 1 moto vervangen worden.

Al onze operationele mensen krijgen een tactical first aid kit en worden intern opgeleid om hiermee te kunnen werken. Met een tactical first aid kit kan je levensreddend handelen bij vb een aanslag of levensbedreigende verwondingen. Je kan met de kit oorlogswonden verzorgen en een tourniquet of drukverband plaatsen.

Voor ons informaticabeleid investeren we in 2017 en 2018 in een nieuwe firewall waarbij we ons nog beter willen beveiligen tegen cyberaanvallen en cybercrime . Mobile Office zal dit jaar verder ontplooid worden. Hier is het de bedoeling dat onze interventiediensten ter plaatse al een proces-verbaal kunnen opstellen.

Wij vernieuwen een aantal kogelwerende vesten en ons radio- en zendapparatuur . Ook de beveiliging van ons gebouw wordt aangepast en gemoderniseerd.

Wij blijven de innovaties in het oog houden zodat we kunnen anticiperen op veranderingen van onze maatschappij.