Op 1 september is het nieuwe schooljaar gestart! Onze stad telt verschillende scholen en duizenden kinderen bevinden zich dagelijks in het verkeer met de fiets, bromfiets , bus , auto of te voet . Voor de maand september zullen wij extra toezicht houden op de verkeersveiligheid in en rond de schoolomgeving.

Omdat net zoals automobilisten en voetgangers ook fietsers deelnemen aan het verkeer, is het belangrijk dat ook zij zich aan de verkeersregels houden. Wij krijgen regelmatig klachten van onverantwoord en asociaal fietsgedrag en zullen hier ook de komende weken extra controles op uitvoeren. Bijzondere aandachtspunten zijn het fietsen in de verboden richting, fietsen op het voetpad, in de voetgangerstunnel, gebruik van smartphone en niet stoppen aan het zebrapad.

Wij merken dat het niet altijd duidelijk is wat mag en niet mag als je fietst. Heb je hierover vragen? Wij helpen je graag verder! Bekijk ook zeker eens onderstaande link! https://www.vlaanderen.be/nl/mobiliteit-en-openbare-werken/verkeer/woon-schoolverkeer/met-de-fiets-naar-school

Wij hopen dat iedereen zijn steentje bijdraagt voor een veilige stad !