In de nacht van zaterdag op zondag 23 april hebben we overlast- ,anti-inbraak- en alcoholcontroles uitgevoerd die kaderden in het Zonaal Veiligheidsplan .De overlastacties vonden plaats in de uitgaansbuurt op grondgebied van Lier. De anti-inbraakactie gebeurde in de inbraakgevoelige wijken en de alcoholcontroles zijn uitgevoerd door een ‘vliegende’ patrouille. 

In totaal werden 29 personen en 3 voertuigen grondig gecontroleerd. 3 personen stonden hiervan geseind.

Bij de overlastactie werden 3 personen bestuurlijk aangehouden. We stelden 3 GAS processen-verbaal op voor wildplassen , 1 voor sluikstorten. Eén persoon ontving een proces-verbaal voor verboden wapendracht . We stelden 1 proces-verbaal op voor opzettelijke slagen en verwondingen, én 1 voor weerspannigheid en smaad.

Een ‘vliegende ‘patrouille controleerden op het in bezit zijn van de juiste boorddocumenten en op alcohol in het verkeer. Zij namen 15 ademtesten af. Hierbij blies 1 persoon positief. Betrokken chauffeur mocht zijn rijbewijs afgeven voor 15 dagen.

In totaal stelden we 1 proces-verbaal op voor het ontbreken van de juiste verzekeringspapieren, inschrijvingsformulier voor bromfiets , gebruik van een vals stuk ( mindervalidenkaart) ,  het ontbreken van een geldig rijbewijs en 1 alcohol met een onmiddellijke intrekking.