Op dinsdag 28 oktober 2014 hebben de politiezones Lier, Heist en Berlaar-Nijlen een gezamenlijke brochure over diefstalpreventie en buurtinformatienetwerken voorgesteld tijdens een persconferentie.

Officiële voorstelling

Op de persconferentie, die plaats vond in het commissariaat van de lokale politie Lier, waren de korpschefs van de drie politiezones aanwezig: Hoofdcommissaris van Politie – Korpschef Werner Cazaerck ( PZ Lier), Hoofdcommissaris van Politie – Korpschef Luc Geens ( PZ Heist), Hoofdcommissaris van Politie –Korpschef Jan Van Asch ( PZ Berlaar-Nijlen).Ook communicatieambtenaar Magalie Derboven ( PZ Lier) en communicatieambtenaar Katrien De Koninck ( PZ Berlaar-Nijlen) waren aanwezig bij de voorstelling.

Lees meer →

Van vrijdag tem maandagochtend hebben er verschillende politiecontroles plaatsgevonden op gans het grondgebied Lier. De focus werd gelegd op de prioriteiten van het Zonaal Veiligheidsplan namelijk anti-inbraak , rondtrekkende dadergroepen , alcohol en drugs in het verkeer en overlast. Speciaal voor deze acties werden verschillende ANPR- toestellen van enkele partners ingezet. 

Lees meer →

Het gevaarlijke kruispunt met Hoog-Lachenen in de bocht van de Mechelsesteenweg (N14) wordt heraangelegd en veiliger gemaakt, met speciale aandacht voor fietsers. De werken situeren zich tussen Maaikeneveld en Hoog-Lachenen. De werken duren van 11 augustus 2014 tot het einde van het jaar.

Lees meer →

Ook tijdens de zomermaanden zitten wij niet stil! Verkeersveiligheid blijft op ieder moment een prioriteit waar we hard aan werken.Vorige week hebben wij op een aantal ‘pijnpunten’ in Lier en Koningshooikt onze flitscamera opgesteld. Wij zijn gaan flitsen in oa. Berlaarsestraat, Anton Bergmannlaan , Beukheuvel , Mechelbaan en op de Binnenring.

Van de 1763 passanten reden 93 chauffeurs te snel. Op de Anton Bergmannlaan werden procentueel de meeste overtreders genoteerd, hier reed 15 % te snel .De topsnelheden die gemeten zijn 108 km/u op de Mechelbaan waar het zone 50 is en 64 km/u in de Berlaarsestraat waar het zone 30 is. Er werd ook een laagvlieger gespot op de Ring aan 136 km/u. Deze chauffeurs mogen zich verantwoorden op de Politie Rechtbank.

Wij blijven inzetten op verkeersleefbaarheid in Lier en Koningshooikt. Onze flitsacties zullen dus zeker herhaald worden

Afgelopen week hebben wij meerdere meldingen binnengekregen over inbraken in wagens zowel in Lier als in Koningshooikt. Hierbij werden GPS’en , een laptop en een mp3 –speler gestolen. Wij raden iedereen aan om al hun waardevolle spullen uit de wagen te halen, waakzaam te zijn en verdachte situaties te melden bij de Politie .