Het gevaarlijke kruispunt met Hoog-Lachenen in de bocht van de Mechelsesteenweg (N14) wordt heraangelegd en veiliger gemaakt, met speciale aandacht voor fietsers. De werken situeren zich tussen Maaikeneveld en Hoog-Lachenen. De werken duren van 11 augustus 2014 tot het einde van het jaar.

Lees meer →

Ook tijdens de zomermaanden zitten wij niet stil! Verkeersveiligheid blijft op ieder moment een prioriteit waar we hard aan werken.Vorige week hebben wij op een aantal ‘pijnpunten’ in Lier en Koningshooikt onze flitscamera opgesteld. Wij zijn gaan flitsen in oa. Berlaarsestraat, Anton Bergmannlaan , Beukheuvel , Mechelbaan en op de Binnenring.

Van de 1763 passanten reden 93 chauffeurs te snel. Op de Anton Bergmannlaan werden procentueel de meeste overtreders genoteerd, hier reed 15 % te snel .De topsnelheden die gemeten zijn 108 km/u op de Mechelbaan waar het zone 50 is en 64 km/u in de Berlaarsestraat waar het zone 30 is. Er werd ook een laagvlieger gespot op de Ring aan 136 km/u. Deze chauffeurs mogen zich verantwoorden op de Politie Rechtbank.

Wij blijven inzetten op verkeersleefbaarheid in Lier en Koningshooikt. Onze flitsacties zullen dus zeker herhaald worden

Afgelopen week hebben wij meerdere meldingen binnengekregen over inbraken in wagens zowel in Lier als in Koningshooikt. Hierbij werden GPS’en , een laptop en een mp3 –speler gestolen. Wij raden iedereen aan om al hun waardevolle spullen uit de wagen te halen, waakzaam te zijn en verdachte situaties te melden bij de Politie .

Onze recherche voerde reeds sinds enkele maanden een intensief onderzoek naar mogelijke handel in verdovende middelen.  In het kader van dat onderzoek werden 5 mannen uit Lier en 1 man uit Nijlen gearresteerd.  Tijdens de huiszoekingen werd een grote som cash geld, een hoeveelheid cannabis, hasjiesj, cocaïne, doping en drugsattributen aangetroffen.  Voor deze huiszoekingen liet de politie zich bijstaan door een stille drugshond.  Van de 6 verdachten dienden er 4 te verschijnen voor de onderzoeksrechter te Mechelen.  Deze besliste om 2 personen, een 32-jarige en een 52-jarige man uit Lier, verder aan te houden.

In Lier zijn vorige week een 3-tal mannen gezien die huis aan huis op zoek gaan naar werk. Zij spreken enkel Frans of Engels en beloven om kleine mankementen te maken voor een goede prijs. Het gaat om een gekende oplichtersbende die al jaren actief is in de regio. Ze intimideren vooral ouderen en personen die de taal niet machtig zijn .

Deze oplichters doen werken (daken of opritten) die niet kwaliteitsvol en/of nodig waren en vragen dan enorm veel geld hiervoor. Vaak leveren ze maar half werk en eisen dan meer geld. In sommige gevallen bedreigden ze ook de bewoners. Wij vragen aan de burgers van Lier en Koningshooikt om alert te zijn en ons direct te contacteren indien dit voorvalt!

Contactgegevens :

Lokale politie Lier , Paradeplein 1 , 2500 LIER , 034914400