De lokale politie Lier deed ook mee aan de nationale blaasmarathon dit weekend. Er vonden verschillende controles plaats op verschillende punten in Lier  zowel zaterdag als zondag.

Lees meer →

Op vrijdagavond betrapte een inwoner van Lier 2 inbrekers in zijn woning. De betrokken personen vluchtten weg toen ze betrapt werden. De lokale politie van Lier startte een zoekactie op en kreeg hierbij bijstand van de politiezone Bodukap , een hondenbegeleider en de helikopter van de federale politie. Na een uurtje werden de 2 verdachten gevat in Sint-Katelijne-Waver. Zij hadden inbrekersmateriaal en de gestolen goederen op zak.

Lees meer →

Vorige week is de nieuwe BOB campagne van start gegaan. Ook wij doen dit jaar weer mee en zullen regelmatig alcoholcontroles uitvoeren de komende weken. Verkeersveiligheid blijft één van onze prioriteiten. Want wie onder invloed rijdt ,heeft 200 keer meer kans om ernstig gewond te raken in het verkeer. Je hebt bovendien ook veel meer kans om anderen te verwonden in het verkeer, dus niet alleen jezelf!

Lees meer →

Op vrijdag 13 november 2015 hielden de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen een gezamenlijke anti-inbraakactie, naar aanleiding van “1 dag niet”. De actie vond plaats op twee locaties:  één in Lier en één in Kessel. De actie startte al in de vooravond omdat uit analyses blijkt dat de meeste inbraken in de late namiddag of vooravond plaatsvinden. 

Lees meer →

Op vrijdag 13 november 2015 zal de tweede nationale actiedag tegen inbraken plaatsvinden. Naar aanleiding van deze actie lanceren de politiezones Lier en Berlaar- Nijlen een gezamenlijke affichecampagne waarmee ze het belang van sociale controle in de verf willen zetten. De affiche is hier gratis beschikbaar!  

De doelstellingen van de campagne

Sociale controle is cruciaal om het risico op inbraak te verminderen. Een goede relatie met je buren kan een wereld van verschil maken in de strijd tegen inbraken. Met deze affichecampagne willen we drie doelstellingen bereiken. 

Lees meer →