Een 43 –jarige man uit Lier onvluchtte vorige week een controle maar werd een tijdje later klem gereden. Tijdens zijn vlucht merkte de politie op dat hij allerlei zaken uit het raam van zijn wagen smeet. Dit bleek later cannabis te zijn. In de auto zelf werd nog eens 300 gr cannabis gevonden. Hierop volgde een huiszoeking en tijdens deze zoeking werd nog  1 kilo cannabis en 95 gr hasj ontdekt. Ook werden verschillende verkoopsattributen opgemerkt.

Vorige week verspreidde de Federale Politie een persbericht over het oprollen van een internationale drugsbende die cannabis verkocht. De Nederlandse dealer liet via een koerier zijn klanten in België bedienen.  Tijdens deze actie werden 42 huiszoekingen uitgevoerd en 40 verdachten werden opgepakt. Eén van deze verdachte werd gevat in Lier. Bij de 34 –jarige Lierenaar werden er  80 gr speed, 100 tal XTC pillen , 100 gr cannabis en 150 viagra pillen teruggevonden. Betrokken persoon werd voorgeleid bij de Onderzoeksrechter  die besliste om de man verder aan te houden.

Lees meer →

Zaterdagnacht controleerden we op verschillende plaatsen in Lier op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. 1 chauffeur probeerde de controle te ontvluchten en werd na een achtervolging klem gereden aan ijssalon Jerome in de Frederik Peltzerstraat.

Lees meer →

Vorige week maandag, 23 februari 2015, kregen wij een oproep van een alerte buurtbewoner. Deze buurtbewoner merkte op dat er een deur was opengebroken in een pand op de Kesselsesteenweg te Lier. Tijdens een controle van het pand naar mogelijke daders of slachtoffers, botsten wij op een goed uitgeruste cannabisplantage. De huurders van dit pand kwamen eveneens ter plaatse tijdens deze controle.

Lees meer →

Deze week is er een melding binnengekomen over verkopers die deur aan deur leuren met potten en pannen. Achteraf blijken de kopers niet altijd tevreden over de gekochte producten of stemmen ze niet overeen met wat afgesproken was. De verkopers gaan ook agressief te werk om mensen te overhalen om hun materiaal te kopen.

Lees meer →