In de nacht van 26 op 27 december 2014, omstreeks middernacht, raakte een persoon uit Wommelgem ernstig gewond naar aanleiding van een schermutseling in de Eikelstraat te Lier, ter hoogte van een aldaar gelegen pittabar.Het 38-jarige slachtoffer, die deze dag op vermaakuitstap was met enkele vrienden, ligt nog steeds in coma.De onderzoeksrechter en de Lierse recherche zijn nog op zoek naar onafhankelijke getuigen, die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over hetgeen er precies gebeurd is aan de pittabar.Deze personen mogen contact opnemen met de dienst recherche van lokale politie Lier via het nummer 03/491 44 11 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Op 3 december 2014 was het Internationale dag van mensen met een beperking. Één van de focuspunten hierbij was het misbruik , onterecht of asociaal parkeren op mindervalidenparkeerplaatsen. De Lokale politie van Lier werkt hier sinds 2007 op . Eerst door repressieve acties en vanaf 2010 werd dit gecombineerd met een preventieve campagne. Deze campagne is ook overgenomen door  Provincie Antwerpen.

Lees meer →

Op maandag 8 december 2014 werden er 2 cannabisplantages opgerold in Lier die aan elkaar gekoppeld werden. In totaal vonden wij een 300 tal planten en materiaal om deze plantages operationeel te houden. 6 Nederlandse verdachten werden gearresteerd en voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Mechelen . Deze besliste om 4 personen verder aan te houden.

Lees meer →

Een alerte medewerkster van een Belgische bank bracht onze dienst recherche op de hoogte van een mogelijke fraudezaak. Betrokkene , een 23 jarige vrouw uit Nederland , opende onder een valse naam en valse verblijfsvergunning op verschillende Belgische banken een zichtrekening met het doel om te frauderen. Tijdens een nieuw bezoek aan de bank kon de recherche de vrouw onderscheppen en arresteren. Verdachte werd op 5.12.2014 voor de Onderzoeksrechter geleid . Deze besliste om de vrouw aan te houden.

Op donderdag 27 november 2014  merkte een bewoner op de Hockeyweg te Lier bij zijn thuiskomst een vreemde fiets op aan de oprit van zijn woning en zag dat het raam van zijn voordeur was ingeslagen. Hij verwittigde ons en wij zijn ter plaatse gekomen. In de woning troffen we een verdacht persoon aan. De betrokkene had inbrekersmateriaal bij zich en een aantal gestolen goederen.De verdachte , een 42 jarige vrouw uit Lier werd gearresteerd en voorgeleid bij de Onderzoeksrechter. Deze besliste om haar verder aan te houden.