Vanaf 17 juni is men begonnen met de 2de fase van de werken aan de ring. De heraanleg van het volledig wegdek (inclusief het voet- en fietspad) op de Mechelsesteenweg tussen de Rode-Kruislaan en de Lintsesteenweg zal dan plaatsvinden. Tussen het kruispunt met de Lintsesteenweg en de Ring blijft de rijweg aan één zijde (kant Carrefour) liggen om doorgang voor het omleidingsverkeer mogelijk te houden. Er is een wegomlegging voorzien.

Lees meer →

Vrijdagavond hebben wij een grote controle gehouden in een eet- en drinkfaciliteit op de Kartuizersvest in Lier.  Deze controle is er gekomen na menige klachten van overlast.  Tijdens deze actie werd 40 gram cocaïne aangetroffen, evenals gebruikershoeveelheden marihuana en drugsresten.  Er werd ook een weegschaal en een aanzienlijke som cash geld in beslag genomen.  Daarnaast werden er nog inbreuken vastgesteld op het rookverbod en de brandveiligheid.  De uitbater beschikte ook niet over de vereiste vergunning om sterke dranken te serveren en er werd een inbreuk vastgesteld op de kansspelenwetgeving.

Lees meer →

In nacht van donderdag 30 april op vrijdag 1 mei hebben wij een actie uitgevoerd die gericht was op alle prioriteiten van ons zonaal veiligheidsplan. Er werden verschillende vaststellingen gedaan waaronder onder invloed rijden , GAS overtredingen en diefstal.

Lees meer →

Op Paasmaandag controleerden we 33 chauffeurs op drugs en alcohol aan de Antwerpsesteenweg te Lier .In totaal reed meer dan 30 %  van het aantal gecontroleerde chauffeurs onder invloed.

Lees meer →

Een 43 –jarige man uit Lier onvluchtte vorige week een controle maar werd een tijdje later klem gereden. Tijdens zijn vlucht merkte de politie op dat hij allerlei zaken uit het raam van zijn wagen smeet. Dit bleek later cannabis te zijn. In de auto zelf werd nog eens 300 gr cannabis gevonden. Hierop volgde een huiszoeking en tijdens deze zoeking werd nog  1 kilo cannabis en 95 gr hasj ontdekt. Ook werden verschillende verkoopsattributen opgemerkt.