In nacht van donderdag 30 april op vrijdag 1 mei hebben wij een actie uitgevoerd die gericht was op alle prioriteiten van ons zonaal veiligheidsplan. Er werden verschillende vaststellingen gedaan waaronder onder invloed rijden , GAS overtredingen en diefstal.

Lees meer →

Op Paasmaandag controleerden we 33 chauffeurs op drugs en alcohol aan de Antwerpsesteenweg te Lier .In totaal reed meer dan 30 %  van het aantal gecontroleerde chauffeurs onder invloed.

Lees meer →

Een 43 –jarige man uit Lier onvluchtte vorige week een controle maar werd een tijdje later klem gereden. Tijdens zijn vlucht merkte de politie op dat hij allerlei zaken uit het raam van zijn wagen smeet. Dit bleek later cannabis te zijn. In de auto zelf werd nog eens 300 gr cannabis gevonden. Hierop volgde een huiszoeking en tijdens deze zoeking werd nog  1 kilo cannabis en 95 gr hasj ontdekt. Ook werden verschillende verkoopsattributen opgemerkt.

Vorige week verspreidde de Federale Politie een persbericht over het oprollen van een internationale drugsbende die cannabis verkocht. De Nederlandse dealer liet via een koerier zijn klanten in België bedienen.  Tijdens deze actie werden 42 huiszoekingen uitgevoerd en 40 verdachten werden opgepakt. Eén van deze verdachte werd gevat in Lier. Bij de 34 –jarige Lierenaar werden er  80 gr speed, 100 tal XTC pillen , 100 gr cannabis en 150 viagra pillen teruggevonden. Betrokken persoon werd voorgeleid bij de Onderzoeksrechter  die besliste om de man verder aan te houden.

Lees meer →

Zaterdagnacht controleerden we op verschillende plaatsen in Lier op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. 1 chauffeur probeerde de controle te ontvluchten en werd na een achtervolging klem gereden aan ijssalon Jerome in de Frederik Peltzerstraat.

Lees meer →