Van vrijdag tem maandagochtend hebben er verschillende politiecontroles plaatsgevonden op gans het grondgebied Lier. De focus werd gelegd op de prioriteiten van het Zonaal Veiligheidsplan namelijk anti-inbraak , rondtrekkende dadergroepen , alcohol en drugs in het verkeer en overlast. Speciaal voor deze acties werden verschillende ANPR- toestellen van enkele partners ingezet. 

Lees meer →

Het gevaarlijke kruispunt met Hoog-Lachenen in de bocht van de Mechelsesteenweg (N14) wordt heraangelegd en veiliger gemaakt, met speciale aandacht voor fietsers. De werken situeren zich tussen Maaikeneveld en Hoog-Lachenen. De werken duren van 11 augustus 2014 tot het einde van het jaar.

Lees meer →

Ook tijdens de zomermaanden zitten wij niet stil! Verkeersveiligheid blijft op ieder moment een prioriteit waar we hard aan werken.Vorige week hebben wij op een aantal ‘pijnpunten’ in Lier en Koningshooikt onze flitscamera opgesteld. Wij zijn gaan flitsen in oa. Berlaarsestraat, Anton Bergmannlaan , Beukheuvel , Mechelbaan en op de Binnenring.

Van de 1763 passanten reden 93 chauffeurs te snel. Op de Anton Bergmannlaan werden procentueel de meeste overtreders genoteerd, hier reed 15 % te snel .De topsnelheden die gemeten zijn 108 km/u op de Mechelbaan waar het zone 50 is en 64 km/u in de Berlaarsestraat waar het zone 30 is. Er werd ook een laagvlieger gespot op de Ring aan 136 km/u. Deze chauffeurs mogen zich verantwoorden op de Politie Rechtbank.

Wij blijven inzetten op verkeersleefbaarheid in Lier en Koningshooikt. Onze flitsacties zullen dus zeker herhaald worden

Afgelopen week hebben wij meerdere meldingen binnengekregen over inbraken in wagens zowel in Lier als in Koningshooikt. Hierbij werden GPS’en , een laptop en een mp3 –speler gestolen. Wij raden iedereen aan om al hun waardevolle spullen uit de wagen te halen, waakzaam te zijn en verdachte situaties te melden bij de Politie .

Onze recherche voerde reeds sinds enkele maanden een intensief onderzoek naar mogelijke handel in verdovende middelen.  In het kader van dat onderzoek werden 5 mannen uit Lier en 1 man uit Nijlen gearresteerd.  Tijdens de huiszoekingen werd een grote som cash geld, een hoeveelheid cannabis, hasjiesj, cocaïne, doping en drugsattributen aangetroffen.  Voor deze huiszoekingen liet de politie zich bijstaan door een stille drugshond.  Van de 6 verdachten dienden er 4 te verschijnen voor de onderzoeksrechter te Mechelen.  Deze besliste om 2 personen, een 32-jarige en een 52-jarige man uit Lier, verder aan te houden.