Wij willen onze innige en oprechte deelneming betuigen aan familie, vrienden en betrokken personen bij de tragische gebeurtenis die gisteren plaatsvond in het zwembad van Lier. 

Gisterennamiddag is een 9-jarig jongetje uit Antwerpen verdronken in het zwembad van Lier.  Een bezoeker van het zwembad merkte op dat de jongen in problemen was gekomen in het diepe gedeelte van het zwembad en naar de bodem aan het zinken was.  Het slachtoffertje werd door een andere bezoeker uit het water gehaald.  De redders zijn meteen met de reanimatie gestart, maar ondanks langdurige pogingen tot reanimatie, is het slachtoffer overleden.

Lees meer →

Een alerte buurtbewoner verwittigde in de nacht van maandag op dinsdag de politie omdat hij 3 personen in verdachte omstandigheden had opgemerkt aan de garageboxen in de Guldensporenlaan te Lier.  Bij aankomst van de politie werden 3 mannen aangetroffen in de omgeving van de garageboxen.  Zij hadden inbrekersmateriaal bij zich en in hun voertuig werden enkele gestolen goederen aangetroffen.  Eén van de verdachten deelde spontaan mee dat ze net hadden ingebroken in een garagebox.  Niet alleen de garageboxen aan de Guldensporenlaan maar ook enkele garageboxen aan de Arendbeek zouden door het drietal bezocht zijn.  De 3 mannen, allen afkomstig uit Lier, werden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter.  Die besliste om één van hen, een 28-jarige man, verder aan te houden.  De andere 2 verdachten, beiden 22 jaar, werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Vanaf maandag 17 november tot en met eind februari 2015 kan je je fiets kosteloos laten graveren bij het Fietspunt Lier vlak aan het station op het Leopoldplein. De stad leent gedurende deze periode haar graveertoestel uit aan Fietspunt Lier. Om je fiets te laten graveren hoef je geen afspraak te maken.

Lees meer →

Begin 2014 werd tussen de politiezones van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Mechelen een intentieverklaring ondertekend betreffende de interzonale samenwerking. Het ging concreet om de politiezones Heist, Berlaar-Nijlen, Bodukap, Willebroek, Klein-Brabant, Mechelen en Lier.

De intentieverklaring werd bovendien mee onderschreven door de Procureur des Konings, de bestuurlijke directeurcoördinator van de federale politie en de gerechtelijke directeur van de federale politie. De onderschrijvende partijen willen met deze intentieverklaring vooral de onderlinge geïntegreerde werking bevorderen en streven naar een win-win situatie om zo de kwaliteit van de dienstverlening te blijven verbeteren.

Lees meer →