Net zoals ieder jaar doen wij ook mee aan de BOB-wintercampagne ! Wij zullen dus de komende weken extra alcoholcontroles uitvoeren.  Verkeersveiligheid blijft immers één van onze prioriteiten! België scoort slecht met betrekking tot het rijden onder invloed van alcohol - slechter dan de meeste andere Europese landen. Van de zwaargewonden bestuurders testen 38,2 % positief met meer dan 0,5 promille in België bleek uit het DRUID onderzoek (Driving Under the Influence of drugs – 2011). Een alcoholpromille van 0,5 vermenigvuldigt trouwens het risico op een dodelijk ongeval al met 2,5. Reden genoeg om te kiezen voor een BOB of om zelf BOB te zijn!

Lees meer →

Lier is onderverdeeld in 5 wijken: centrum, Mechelsepoort, Lisperpoort, Leuvensepoort en Koningshooikt. Elke wijk heeft wijkagenten. Het is hun taak om zo dicht mogelijk bij de wijkbewoners te staan. Zij voeren ook verkeershandhaving uit.  Heb je vragen of bezorgdheden rond de veiligheid en leefbaarheid in je wijk, dan ben je bij je wijkagent aan het juiste adres.  De wijkagenten werken ook nauw samen met de gemeenschapswachten.

Lees meer →

2015 is voorbij gevlogen , tijd om even stil te staan … We werpen graag een terugblik op de hoogtepunten van 2015 en we geven onze visie op de toekomst van de Lokale Politie Lier via ons jaarverslag.  Elke Lierenaar en Hooiktenaar zal deze week een exemplaar in de bus krijgen van het stadsmagazine “uit de Peperbus” met daarin ons jaarverslag.Graag geven we enkele highlights mee uit dit verslag , de uitgebreide versie kan u terugvinden op onze website onder de rubriek jaarverslag 2015.

Lees meer →

Ook wij deden gisteren mee aan de flitsmarathon! Deze vond plaats op zeven locaties in Lier en Koningshooikt. In totaal werden 3669 chauffeurs gecontroleerd op hun snelheid. 92 % van de voertuigen hield zich aan de maximaal toegelaten snelheid die op die locatie van toepassing was.  308 voertuigen (8 % ) reden te snel en zullen een boete ontvangen. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u in een zone 50 namelijk op de Waversesteenweg . Procentueel reden de meeste chauffeurs te snel op de Frederik Peltzerstraat ( 18%). 

Op zaterdagnacht hield de lokale politie van Lier een grote Wodca actie. Er werden 2 controles uitgevoerd op grondgebied Lier. 93% van de gecontroleerde chauffeurs waren BOB !

Lees meer →