Afgelopen weekend vond de nationale actie ‘weekend zonder alcohol achter het stuur’ plaats. De lokale politie van Lier nam ook deel aan deze actie . Tijdens de actie werden in de nacht van zaterdag 10 juni op zondag 11 juni 160 chauffeurs gecontroleerd. 93% legden een negatieve ademtest af.

Lees meer →

 

Onaangepaste snelheid blijft met rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van zware verkeersongevallen . In de maand mei hebben wij extra aandacht besteed aan snelheid. In totaal werden er 19 acties gehouden in zone 30 , 50 , 70 en 90 km/u op grondgebied van Lier en Koningshooikt.

Lees meer →

Op dinsdag 25 april hebben wij een drugscontrole gehouden op de Vesten van Lier. Deze actie kadert in onze actieplannen voor 2017 . Wij ontvingen ook wat klachten van burgers over drugsgebruik op de Vesten.

Lees meer →

 

In de nacht van zaterdag op zondag 23 april hebben we overlast- ,anti-inbraak- en alcoholcontroles uitgevoerd die kaderden in het Zonaal Veiligheidsplan .De overlastacties vonden plaats in de uitgaansbuurt op grondgebied van Lier. De anti-inbraakactie gebeurde in de inbraakgevoelige wijken en de alcoholcontroles zijn uitgevoerd door een ‘vliegende’ patrouille. 

Lees meer →

Zoals ieder jaar werpen we graag een terugblik op de hoogtepunten van 2016 en we geven onze visie op de toekomst van de Lokale Politie Lier via ons jaarverslag.  We vinden het belangrijk dat iedere Lierenaar en Hooiktenaar een idee heeft wat wij doen en communiceren ieder jaar  transparant over onze cijfers. Ons jaarverslag zal te vinden zijn in het stadsmagazine “Uit de Peperbus” die deze week verdeeld zal worden.

Lees meer →