Vorige week maandag, 23 februari 2015, kregen wij een oproep van een alerte buurtbewoner. Deze buurtbewoner merkte op dat er een deur was opengebroken in een pand op de Kesselsesteenweg te Lier. Tijdens een controle van het pand naar mogelijke daders of slachtoffers, botsten wij op een goed uitgeruste cannabisplantage. De huurders van dit pand kwamen eveneens ter plaatse tijdens deze controle.

Lees meer →

Deze week is er een melding binnengekomen over verkopers die deur aan deur leuren met potten en pannen. Achteraf blijken de kopers niet altijd tevreden over de gekochte producten of stemmen ze niet overeen met wat afgesproken was. De verkopers gaan ook agressief te werk om mensen te overhalen om hun materiaal te kopen.

Lees meer →

Op zondag 8 februari werd er in Lier gecontroleerd op drugs. Ondanks de huidige dreiging blijven we controles uitvoeren. Verkeersveiligheid blijft immers een belangrijk taak voor ons! Meerdere personen werden bij deze controle gecontroleerd en 5 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken .Gisteren werd er ook geflitst op de ring van Lier. Daar werd een laagvlieger gespot die 153 km/u reed!

Lees meer →

In de nacht van 26 op 27 december 2014, omstreeks middernacht, raakte een persoon uit Wommelgem ernstig gewond naar aanleiding van een schermutseling in de Eikelstraat te Lier, ter hoogte van een aldaar gelegen pittabar.Het 38-jarige slachtoffer, die deze dag op vermaakuitstap was met enkele vrienden, ligt nog steeds in coma.De onderzoeksrechter en de Lierse recherche zijn nog op zoek naar onafhankelijke getuigen, die meer duidelijkheid kunnen verschaffen over hetgeen er precies gebeurd is aan de pittabar.Deze personen mogen contact opnemen met de dienst recherche van lokale politie Lier via het nummer 03/491 44 11 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Op 3 december 2014 was het Internationale dag van mensen met een beperking. Één van de focuspunten hierbij was het misbruik , onterecht of asociaal parkeren op mindervalidenparkeerplaatsen. De Lokale politie van Lier werkt hier sinds 2007 op . Eerst door repressieve acties en vanaf 2010 werd dit gecombineerd met een preventieve campagne. Deze campagne is ook overgenomen door  Provincie Antwerpen.

Lees meer →