In de loop van deze maand zal een netwerk van ANPR camera’s op de invalswegen van Lier en Koningshooikt in gebruik genomen worden. Het nut van ANPR camera’s hebben we al ondervonden in andere gemeenten. Politie MeWi en stad Mechelen werken hier al een tijdje mee en hebben al heel wat successen geboekt. Stad Lier besliste om extra te investeren in veiligheid en koos om ook een ANPR cameranetwerk uit te bouwen.

Lees meer →

Deze week wordt ons jaarverslag verspreid via het stadsmagazine “uit de Peperbus” . Wij werpen graag even een terugblik op onze hoogtepunten van 2017 en geven onze visie op de toekomst van de Lokale Politie Lier voor 2018 via ons jaarverslag. We vinden het belangrijk dat iedere Lierenaar en Hooiktenaar weet wat we doen en communiceren daarom transparant over onze cijfers.

Lees meer →

Wij namen gisteren ook deel aan de flitsmarathon . In totaal controleerden we op 10 plaatsen . 3461 wagens passeerden onze flitscamera waarvan 334 chauffeurs ( 10%) een proces-verbaal zullen ontvangen.

Lees meer →

In de nacht van zaterdag 14 april op zondag 15 april voerde de lokale politie van Lier alcohol- en drugscontroles uit op 2 verschillende controleposten in Lier. In totaal werden 52 chauffeurs gecontroleerd waarvan 46 het goede voorbeeld gaven !

Lees meer →

Al meer dan 70 000 overtreders betaalden hun verkeersboete online.Vanaf 28 maart is dat nog makkelijker. Wat verandert er voor u?Sinds juli 2017 kan u een verkeersboete digitaal afhandelen op de website www.verkeersboetes.be . Al meer dan 70 000 overtreders maakten gebruik van dat systeem.

Lees meer →