Op maandag 8 december 2014 werden er 2 cannabisplantages opgerold in Lier die aan elkaar gekoppeld werden. In totaal vonden wij een 300 tal planten en materiaal om deze plantages operationeel te houden. 6 Nederlandse verdachten werden gearresteerd en voorgeleid bij de Onderzoeksrechter te Mechelen . Deze besliste om 4 personen verder aan te houden.

Lees meer →

Een alerte medewerkster van een Belgische bank bracht onze dienst recherche op de hoogte van een mogelijke fraudezaak. Betrokkene , een 23 jarige vrouw uit Nederland , opende onder een valse naam en valse verblijfsvergunning op verschillende Belgische banken een zichtrekening met het doel om te frauderen. Tijdens een nieuw bezoek aan de bank kon de recherche de vrouw onderscheppen en arresteren. Verdachte werd op 5.12.2014 voor de Onderzoeksrechter geleid . Deze besliste om de vrouw aan te houden.

Op donderdag 27 november 2014  merkte een bewoner op de Hockeyweg te Lier bij zijn thuiskomst een vreemde fiets op aan de oprit van zijn woning en zag dat het raam van zijn voordeur was ingeslagen. Hij verwittigde ons en wij zijn ter plaatse gekomen. In de woning troffen we een verdacht persoon aan. De betrokkene had inbrekersmateriaal bij zich en een aantal gestolen goederen.De verdachte , een 42 jarige vrouw uit Lier werd gearresteerd en voorgeleid bij de Onderzoeksrechter. Deze besliste om haar verder aan te houden. 

Wij willen onze innige en oprechte deelneming betuigen aan familie, vrienden en betrokken personen bij de tragische gebeurtenis die gisteren plaatsvond in het zwembad van Lier. 

Gisterennamiddag is een 9-jarig jongetje uit Antwerpen verdronken in het zwembad van Lier.  Een bezoeker van het zwembad merkte op dat de jongen in problemen was gekomen in het diepe gedeelte van het zwembad en naar de bodem aan het zinken was.  Het slachtoffertje werd door een andere bezoeker uit het water gehaald.  De redders zijn meteen met de reanimatie gestart, maar ondanks langdurige pogingen tot reanimatie, is het slachtoffer overleden.

Lees meer →