Afgelopen week hebben wij meerdere meldingen binnengekregen over inbraken in wagens zowel in Lier als in Koningshooikt. Hierbij werden GPS’en , een laptop en een mp3 –speler gestolen. Wij raden iedereen aan om al hun waardevolle spullen uit de wagen te halen, waakzaam te zijn en verdachte situaties te melden bij de Politie .

Onze recherche voerde reeds sinds enkele maanden een intensief onderzoek naar mogelijke handel in verdovende middelen.  In het kader van dat onderzoek werden 5 mannen uit Lier en 1 man uit Nijlen gearresteerd.  Tijdens de huiszoekingen werd een grote som cash geld, een hoeveelheid cannabis, hasjiesj, cocaïne, doping en drugsattributen aangetroffen.  Voor deze huiszoekingen liet de politie zich bijstaan door een stille drugshond.  Van de 6 verdachten dienden er 4 te verschijnen voor de onderzoeksrechter te Mechelen.  Deze besliste om 2 personen, een 32-jarige en een 52-jarige man uit Lier, verder aan te houden.

In Lier zijn vorige week een 3-tal mannen gezien die huis aan huis op zoek gaan naar werk. Zij spreken enkel Frans of Engels en beloven om kleine mankementen te maken voor een goede prijs. Het gaat om een gekende oplichtersbende die al jaren actief is in de regio. Ze intimideren vooral ouderen en personen die de taal niet machtig zijn .

Deze oplichters doen werken (daken of opritten) die niet kwaliteitsvol en/of nodig waren en vragen dan enorm veel geld hiervoor. Vaak leveren ze maar half werk en eisen dan meer geld. In sommige gevallen bedreigden ze ook de bewoners. Wij vragen aan de burgers van Lier en Koningshooikt om alert te zijn en ons direct te contacteren indien dit voorvalt!

Contactgegevens :

Lokale politie Lier , Paradeplein 1 , 2500 LIER , 034914400

 

De Volmolen is vanaf 22 mei 2014 ook omgevormd tot een ‘Safe party zone’. Gekende relschoppers zullen dus ook hier geweerd worden zodat elke bezoeker een fijne en veilige nacht tegemoet kan gaan. Wij zijn heel blij dat De Volmolen na La Rocca ook mee wil participeren aan dit concept.
 
Safe (party) zone
De omvorming van De Volmolen tot een ‘Safe party zone’ zal op dezelfde manier aangepakt worden als in La Rocca. Iedereen die de discotheek wenst te betreden, zal eerst zijn identiteitskaart of een gelijkwaardig document moeten laten scannen. Ben je niet gekend als relschopper, dan kan je probleemloos de discotheek in. Ben je wel gekend, dan kom je er niet in. Identiteitgegevens van bezoekers worden echter niet getoond. Het toegangsverbod geldt zowel voor De Volmolen als La Rocca. Negeer je doelbewust je toegangsverbod dan kan je een administratieve sanctie verwachten.Vooraleer iemand geweigerd wordt,  gaat hier een hele procedure aan vooraf.

Lees meer →

Afgelopen nacht heeft de Lokale politie van Lier een actie gehouden op enkele plaatsen in het centrum van Lier. Onze focus lag op overlast , hinderlijk parkeren en drugs zoals omschreven in het Zonaal Veiligheidsplan.  In totaal hebben we 70 personen gecontroleerd. 5 personen hadden een gebruikershoeveelheid cannabis bij en 1 persoon had XTC pillen op zak. We stelden ook 7 Onmiddellijke Inningen op , 1 proces-verbaal waarschuwing en 1 Jongeren-proces-verbaal. Deze actie zal herhaald worden zoals omschreven in onze prioriteiten voor 2014!