Op vrijdag 13 november 2015 hielden de politiezones Lier en Berlaar-Nijlen een gezamenlijke anti-inbraakactie, naar aanleiding van “1 dag niet”. De actie vond plaats op twee locaties:  één in Lier en één in Kessel. De actie startte al in de vooravond omdat uit analyses blijkt dat de meeste inbraken in de late namiddag of vooravond plaatsvinden. 

Lees meer →

Wij zijn vandaag van 13u tem 15.30u telefonisch niet bereikbaar op het nummer 03/491 44 00 door werken . Voor dringende zaken kan u best het nummer 101 bellen! 

Op vrijdag 13 november 2015 zal de tweede nationale actiedag tegen inbraken plaatsvinden. Naar aanleiding van deze actie lanceren de politiezones Lier en Berlaar- Nijlen een gezamenlijke affichecampagne waarmee ze het belang van sociale controle in de verf willen zetten. De affiche is hier gratis beschikbaar!  

De doelstellingen van de campagne

Sociale controle is cruciaal om het risico op inbraak te verminderen. Een goede relatie met je buren kan een wereld van verschil maken in de strijd tegen inbraken. Met deze affichecampagne willen we drie doelstellingen bereiken. 

Lees meer →

Gisteren voerde onze verkeersdienst een snelheidcontrole uit op de ring van Lier. Hier geldt een maximum snelheid van 90 km/u .Van de 669 passanten reden 11 chauffeurs te snel. We noteren zelfs 2 topsnelheden van 134 km/u en 158 km/u ! Met de werken en de huidige verkeerssituatie op de ring zijn dit hallucinante cijfers!Deze controles staan in teken van de verkeersveiligheid en zullen zeker in de toekomst herhaald worden! 

In de nacht van zondag op maandag onderschepte een interventieploeg een verdacht voertuig met drie inzittenden. Tijdens de controle van deze personen kwam nog een vierde verdachte aangewandeld. De chauffeur van het voertuig, een 27 jarige vrouw uit Heist-op-den-Berg bleek onder invloed van drugs te zijn. In het verdacht voertuig werden verboden wapens aangetroffen waaronder een mes  , peperspray , baseball bat én een hoeveelheid drugs : restanten van GHB, 130 gram speed , 40 gram hash en 30 gram cannabis teruggevonden. Na deze controle vond nog een huiszoeking plaats bij 2 van de 4 verdachten. Hier heeft de politie 53 gram hash , 1,84 cannabis en 2 zakjes met restanten van speed in beslag genomen.

Lees meer →