Vanaf deze maand zal je onze wijkagenten zien rijden met een elektrische fiets. De wijkagenten verplaatsen zich met de fiets om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn in hun wijk. De aankoop van deze 2 elektrische fietsen stond gebudgetteerd voor dit jaar in onze begroting. Met deze fietsen kunnen ze langere afstanden doen . De aankoop past perfect in het duurzaam en milieuvriendelijk beleid dat we willen nastreven. Dit najaar zullen wij ook 1 scooter vervangen door een elektrische scooter.

ellen wijk

 

Sinds begin april 2018 komt er in het kader van een ander onderzoek een persoon uit Antwerpen in beeld als drugsdealer. Op basis van deze informatie werd er op vraag van het Parket, een nieuw gerechtelijk onderzoek opgestart naar het op een georganiseerde wijze verhandelen van drugs.Na intensief onderzoek bleek de man vanuit zijn verblijfplaats in Edegem verschillende koeriers aan te sturen die de drugs op de afgesproken plaatsen in de regio van de provincie Antwerpen en Mechelen dienden te leveren aan de lokale gebruikers.

Lees meer →

 

Vandaag hebben alle betrokken partijen het charter ondertekend van het nieuwe BIN Bogerse velden. BIN Bogerse velden is ondertussen het vierde BIN dat werd opgestart in Lier sinds 2008.

bin2

Lees meer →

In de loop van deze maand zal een netwerk van ANPR camera’s op de invalswegen van Lier en Koningshooikt in gebruik genomen worden. Het nut van ANPR camera’s hebben we al ondervonden in andere gemeenten. Politie MeWi en stad Mechelen werken hier al een tijdje mee en hebben al heel wat successen geboekt. Stad Lier besliste om extra te investeren in veiligheid en koos om ook een ANPR cameranetwerk uit te bouwen.

Lees meer →

Deze week wordt ons jaarverslag verspreid via het stadsmagazine “uit de Peperbus” . Wij werpen graag even een terugblik op onze hoogtepunten van 2017 en geven onze visie op de toekomst van de Lokale Politie Lier voor 2018 via ons jaarverslag. We vinden het belangrijk dat iedere Lierenaar en Hooiktenaar weet wat we doen en communiceren daarom transparant over onze cijfers.

Lees meer →