In de loop van de nacht van 9 op 10 april 2014 betrapte interventieploeg 2 personen op heterdaad bij het stelen van koperen buizen aan een schoolgebouw in de Kanunnik Davidlaan te Lier . De 2 verdachten, een 70 jarige man en een 52 jarige man, beiden uit Lier, werden gearresteerd . Na verhoor mochten betrokkenen voorlopig beschikken. We onderzoeken nog of betrokkenen gekoppeld kunnen worden aan andere diefstallen van koper die zouden gepleegd zijn de laatste maanden in Lier.

Sinds enkele weken vinden er werken plaats aan het kruispunt Sluislaan –Mechelsesteenweg –Baron Opsomerlaan. Deze werken zullen nog duren tem 30 april 2014. Bij deze werken staat er een duidelijke signalisatie omtrent de nieuwe verkeerssituatie. De betreffende signalisatie verbiedt het oprijden van de Mechelsesteenweg rijrichting Ring met uitzondering van lijnbussen en hulpdiensten maw andere chauffeurs moeten wegomlegging volgen en mogen niet op het ander rijbaan rijden. Het is dus “enkelrichting” buiten voor Lijnbussen en hulpdiensten.

Lees meer →

Afgelopen weken kregen er heel wat mensen neptelefoons van een zogezegde firma voor alarmsystemen. Dit zijn echter soms oplichters die alleen maar willen achterhalen of je woning of handelzaak beveiligd is met een alarmsysteem. Ze vragen bijvoorbeeld of je interesse hebt in een alarmsysteem waarop jij kan antwoorden dat je geen interesse hebt of dit niet nodig vindt. Op deze manier is meteen duidelijk dat er geen alarmsysteem geïnstalleerd is en kunnen mogelijke dieven hun gang gaan.

Lees meer →

Zaterdag 28 februari arresteerde de lokale politie van Lier een 36-jarige inbreker op de Mechelsesteenweg.  Betrokkene werd op heterdaad betrapt door de bewoonster die thuiskwam.  De verdachte vluchtte weg maar kon een tijdje later opgepakt worden met behulp van een speurhond van de Federale Politie.  De man werd voorgeleid voor de Onderzoeksrechter te Mechelen.  Die besliste om de verdachte verder aan te houden.
 

 La Rocca wordt vanaf 22 februari 2014 omgevormd tot ‘Safe zones’ .Gekende relschoppers zullen via dit systeem immers uit La Rocca geweerd worden zodat elke bezoeker een gegarandeerde fijne en veilige nacht tegemoet kan gaan. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een unieke samenwerking met Stad Lier en Lokale politie Lier.

Lees meer →