Op 1 september 2015 begeven duizenden kinderen en jongeren zich in Lier, Berlaar en Nijlen zicht terug naar school. Het begin van het schooljaar gaat traditioneel gepaard met een grotere drukte op de wegen. Daarnaast zijn kinderen en jongeren na een lange zomervakantie een beetje “verkeersvreemd” geworden en lijken ze de verkeersregels vergeten te zijn. En dan zijn er ook nog de kindjes die voor het eerst naar de school stappen of trappen. Het nieuwe schooljaar brengt dus traditioneel wel wat gevaren met zich mee in het verkeer. Daarom willen wij in samenwerking met Politiezone Berlaar-Nijlen alles op alles zetten om het begin van het schooljaar 2015 – 2016 vlot en veilig te laten verlopen.

Lees meer →

Zoals aangekondigd hebben we vandaag opnieuw gecontroleerd in de Oud-Strijderslaan en aan de Waterschransweg op zwaar vervoer +3.5 ton . Wij merken nog steeds dat chauffeurs zich niet aan de wegomleggingen en de voorziene verkeersborden houden.  Deze straten zijn niet voorzien op zwaar verkeer en dit veroorzaakt overlast voor de buurtbewoners.Er werd preventief gecontroleerd waarbij overtreders in het mate van het mogelijke werden teruggestuurd. Wij hebben 81 effectieve overtredingen vastgesteld.

Lees meer →

Gisteren kregen wij een melding binnen dat er weer valse pottenverkopers op pad zijn in Lier. Het ging om een afgeborstelde man van +/- 30 jaar met kort donker haar en met een Nederlandse tongval. Hij reed rond met een donkerblauwe wagen met een Nederlandse nummerplaat.  

Lees meer →

In de nacht van dinsdag op woensdag weigerde een bestuurder te stoppen voor een politiecontrole.  Wij hebben de achtervolging ingezet die uiteindelijk eindigde in de Lintsesteenweg in Kontich. De bestuurder bleek geseind te staan voor het dealen van drugs. De lokale recherche van HEKLA nam de zaak over. De 40-jarige Belg werd meegenomen naar het politiecommissariaat en werd aangehouden door de onderzoeksrechter van Antwerpen.

Bron : www.hekla.be

Op woensdag 8 juli kwamen de burgemeesters van de politiezones BODUKAP, Lier, Berlaar-Nijlen en Heist bijeen in Heist-op-den-Berg voor een overleg over een mogelijke samenwerking tussen de politiezones.Uit het overleg is gebleken dat een associatie van deze zones mogelijk de meest geschikte vorm van samenwerking is. Hierbij kunnen de beste resultaten bereikt worden en efficiëntiewinsten en kwaliteit in de dienstverlening vooropgesteld worden.

Lees meer →