PERSBERICHT STAD LIER: Wandelpad richting Dungelhoeffsite opnieuw geopend

Het wandelpad vanuit de Boomlaarstraat naar de Dungelhoeffsite is opnieuw geopend. Voetgangers en fietsers kunnen via deze doorgang richting zwembad en langs deze weg verder wandelen/fietsen richting stadskantoor en politie.

Bereikbaarheid Dungelhoeffsite

Met de wagen

Bezoekers voor de politie en het stadskantoor kunnen met hun wagen terecht in de ondergrondse parkeergarage 'Dungelhoeff' onder het Paradeplein via de Kazernedreef; de nieuwe toegangsweg op de Mechelsesteenweg. Om te parkeren in deze ondergrondse parking betaal je 1,50 euro/ uur of 4,50 euro/ dag. Daarnaast parkeer je 30 minuten gratis als je de parking binnen de 30 minuten verlaat.

Bezoekers die 's avonds (vanaf 18 uur tot 8 uur) of op zon- en feestdagen parkeren in de parking betalen 0,80 euro/uur met een maximum van 2,40 euro. Een abonnement kost 72,60 euro per maand, hiermee kan je 7/7 en 24/24 terecht in de parking. Info: Parkeerbeheer Lier, Keizershof 10 (Kapucijnenvest), tel. 03 488 78 20, parkeerwinkel.lier@parkeerbeheer.be.

Bezoekers voor het zwembad kunnen via dezelfde toegangsweg de nieuwe parking van het zwembad bereiken. Deze parking is uitsluitend voor bezoekers van het zwembad of het Rest-eau-café.

Te voet of met de fiets

Door de herinrichting van de bouwwerf, is de doorgang vanuit de Boomlaarstraat voor voetgangers en fietsers met bestemming zwembad, politie en stadskantoor opnieuw geopend. Voor het stadskantoor en de politie blijft de kortste route om via de Baron Opsomerlaan het Paradeplein op de wandelen/fietsen.



Vanaf de Mechelsesteenweg kunnen wandelaars en fietsers via pad aan de David Tenierslaan.

Info

Ontwikkeling Dungelhoeffsite

SOLag

Luc Verheyen, algemeen directeur

tel. 03 8000 341

luc.verheyen@lier.be

Verantwoordelijke schepen: Bert Wollants

Labels