Persbericht: ondertekening charter BIN Bogerse velden

Vandaag hebben alle betrokken partijen het charter ondertekend van het nieuwe BIN Bogerse velden. BIN Bogerse velden is ondertussen het vierde BIN dat werd opgestart in Lier sinds 2008. Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie binnen een bepaalde buurt of wijk. De betrokkenen van het project zijn de burgers (meewerken), een coördinator (leiding geven) en de lokale politie (overleggen). Een BIN is dus geen organisatie die patrouilles, interventies of andere politionele taken op zich neemt. Het doel van een BIN is om het algemene veiligheidsgevoel te verhogen, de sociale controle te bevorderen en het belang van preventie te verspreiden.

Begin 2018 heeft een buurtbewoner contact opgezocht met de lokale politie van Lier. Na een persoonlijke ontmoeting werd alle informatie meegegeven om een BIN op te starten. Na een positief resultaat van een buurtbevraging werd de procedure opgestart. Vandaag vond de laatste stap plaats namelijk de officiële ondertekening van het charter tussen alle betrokken partijen namelijk de BIN-coördinator, de Burgemeester en de politie. BIN Bogerse velden situeert zich oa. In de Pannenhuisstraat, Plashoevestraat, Gildestraat, Zodiakstraat en Groeningenlaan.

Wij zijn verheugd dat er nog altijd inwoners van onze stad zich willen inzetten voor dit initiatief, samen gaan we voor een veilig Lier!

Labels