Woont u in Lier en bent u tussen de 14&30 jaar oud? Dan bent u de geschikte kandidaat voor onze enquête! Ik ben een laatstejaarsstudente Communicatiemanagement, die in het kader van mijn bachelorproef een onderzoek zou willen doen over de communicatiekanalen van de  Lokale Politie Lier.De bedoeling van dit onderzoek is om een beter beeld te krijgen van de kennis en appreciatie van de communicatie(kanalen) van de Lokale Politie Lier. We willen achterhalen of Lierenaren weten via welke weg de Lokale Politie Lier communiceert, of ze die informatie ontvangen en of dit voor hen relevant/interessant is.

Lees meer →

De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging over verschillende veiligheidsthema's.  Via dit kanaal wordt u als burger bevraagd over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden.  Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Lees meer →

Lier kent – dankzij de positieve samenwerking tussen tal van organisaties als PGN, het ouderenteam van CGG De Pont, OCMW en stad Lier,… – al een stevige traditie in de omgang met dementie. Zo is het praatcafé dementie al stilaan een begrip aan het worden in Lier voor mantelzorgers die informatie willen over dementie. Zo worden op geregelde basis mantelzorgers van dementerenden samengebracht onder begeleiding van een psycholoog. De Koning Boudewijnstichting nomineerde Lier als ‘dementievriendelijke gemeente’. Kortom: in het verleden was de omgang met dementie in het lokaal sociaal beleid een voornaam thema. En in de toekomst moet dit behouden worden:  daarom is het gloednieuw project ‘Vermist’ opgestart!

Lees meer →

 
banner website
Stel: je friteuse vat vuur, je moeder valt van de trap of je ziet iemand inbreken in het huis van je buurman. Je belt een noodnummer omdat je dringend hulp nodig hebt van de brandweer, een medisch team of de politie. Een operator aan de andere kant van de lijn stelt je een aantal vragen, vertelt je wat je moet doen en verwittigt de nodige hulpdiensten om je te helpen. Maar wat gebeurt er als je belt naar een noodnummer zonder dat je dringende hulp nodig hebt? Hoe vaak gebeurt dit? Wat zijn de gevolgen?

Lees meer →

Hier kan je een overzicht terugvinden van al de acties die ingepland staan voor 2012. Er worden 3 thema's per maand uitgekozen waar wij de focus opleggen gedurende deze maand.

Vorige12Volgende