Kris Vandenberk legt eed af als nieuwe korpschef van de politiezone Bodukap

Op 15 januari 2021 heeft hoofdcommissaris Kris Vandenberk de eed afgelegd als nieuwe korpschef van de politiezone Bodukap. Hij volgt William De Ley op, die op 1 november 2020 met pensioen ging.

Eedaflegging KC

Voorheen was hij tewerkgesteld bij de politiezone Mechelen-Willebroek als adjunct-korpschef waar hij instond voor de coördinatie van de operationele werking. Daarvoor was hij onder andere actief bij de Federale Gerechtelijke Politie van Mechelen en de Algemene Directie van de Gerechtelijke Politie, meer specifiek op de Centrale dienst “Drugs”.

Kris vangt met veel enthousiasme het mandaat van korpschef van de politiezone Bodukap aan. “Ik heb voor deze politiezone gekozen vanuit mijn persoonlijke affiniteit. Hoewel ik in Mechelen woon, ken ik deze regio zeer goed. Het is ook een politiezone die een goede schaalgrootte heeft en met 133 personeelsleden voldoende slagkrachtig is, wat maakt dat alle basisfunctionaliteiten goed kunnen uitgebouwd worden.”

Sinds 1 november werd Kris reeds afgedeeld naar de politiezone, waar hij in de afwachting van de start van zijn mandaat, reeds uitgebreid de tijd kon nemen om de politiezone en de medewerkers te leren kennen. Nu hij zijn eed heeft afgelegd, gaat hij officieel van start in de functie als korpschef.

"Als korps staan we voor een digitale revolutie.” stelt hij. “Het zal mijn taak zijn om samen met alle medewerkers het korps hiervoor verder klaar te stomen. Niet alleen criminaliteit kent andere verschijningsvormen, denk bijvoorbeeld maar aan internetfraudes zoals phishing, emotiefraude enz., ook de interne werkprocessen moeten we verder digitaliseren. Op deze manier kunnen onze ploegen gerichter aangestuurd worden met de informatie die ze nodig hebben. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat we dicht bij de burger blijven staan en het dagelijks contact niet verliezen. Dit zal een belangrijke uitdaging worden!"

 

 

Labels