In de laatste week van de zomervakantie zijn er 16 grafstenen en/of ornamenten beschadigd op het oude gedeelte van het kerkhof van O.-L.-V.-Waver. Er is tevens ingebroken in een berghok van de begraafplaats.

De politie BODUKAP heeft de feiten onderzocht en heeft 3 verdachten kunnen identificeren. De verdachten zijn 8, 13 en 14 jaar oud.   De jongeren zouden uit verveling met stenen naar de graven gegooid hebben waarbij er grafstenen en/of ornamenten beschadigd werden. Het Jeugdparket zal de dossiers van de minderjarigen verder opvolgen.

De beschadigde grafstenen en ornamenten zijn van oude graven. Van een aantal grafstenen en ornamenten is het nog niet duidelijk wie de nabestaanden zijn. De politie vraagt aan de nabestaanden om contact op te nemen zodat hun verklaringen kunnen genoteerd worden. De gemeente St.-Katelijne-Waver heeft nabestaanden van de betrokken grafconcessies al aangeschreven om hen in kennis te stellen van de feiten en te vragen om zich te melden bij de politie.

Nieuw fuifbeleid in BoDuKap-gemeenten

dans

De vier BoDuKaP-gemeenten hebben een gezamenlijk vernieuwd fuifbeleid opgesteld. De gemeenten vinden het belangrijk dat jongeren in hun eigen gemeenten kunnen fuiven, met respect voor de wettelijke bepalingen en met een minimum aan overlast voor de omwonenden.

Het fuifbeleid legt een aantal voorwaarden op om de nodige vergunningen te krijgen. Zo moeten er stewards ingezet worden, zowel binnen als buiten de zaal. De alcoholverkoop wordt gecontroleerd.

Via het polsbandjessysteem kan je aan de toog de leeftijd van de fuivende jongeren nagaan. Op die manier wordt te jeugdige fuivers alcohol ontzegd. De opgelegde geluidsnormen moeten te allen tijde gerespecteerd worden. Het sluitingsuur wordt strikt nageleefd. Nieuw is dat dit moet voorafgegaan worden door een ‘afkoelingsperiode’ die het einde van de fuif aankondigt. De gemeenten kunnen ieder nog eigen bijkomende voorwaarden opleggen of accenten leggen, op basis van de eigenheid van de gemeente of de fuif, de risicoanalyse of de andere adviezen. Het nieuwe fuifbeleid gaat op 1 september in voege.

Momenteel zijn de voorbereidingen aan de gang voor de verhuis van het wijkkantoor van politie naar het gemeentehuis. De inkom van het wijkkantoor is gelegen in Voorland. In de loop van volgende week zal het personeel van het wijkkantoor verhuizen.
De openingsuren van het wijkkantoor zijn:
maandag tot vrijdag: 9-12 uur
dinsdagavond: 18-20 uur
woensdagnamiddag: 13.30-16.30 uur
Het wijkkantoor is gesloten op zon- en feestdagen.

Je kan de wijkagenten bereiken via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 015 30 55 80.

Met de fiets zijn kinderen heel kwetsbaar in het verkeer. Om hen beter vertrouwd te maken met het verkeersreglement en met gevaarsituaties, ontwikkelde de KU Leuven een interactief leerprogramma www.kijkuitopdefiets.be. Jonge fietsers kunnen er hun kennis van de verkeersborden opfrissen en aan de hand van filmclips mogelijke gevaarsituaties correct leren inschatten..