Nieuw fuifbeleid in BoDuKap-gemeenten

dans

De vier BoDuKaP-gemeenten hebben een gezamenlijk vernieuwd fuifbeleid opgesteld. De gemeenten vinden het belangrijk dat jongeren in hun eigen gemeenten kunnen fuiven, met respect voor de wettelijke bepalingen en met een minimum aan overlast voor de omwonenden.

Het fuifbeleid legt een aantal voorwaarden op om de nodige vergunningen te krijgen. Zo moeten er stewards ingezet worden, zowel binnen als buiten de zaal. De alcoholverkoop wordt gecontroleerd.

Via het polsbandjessysteem kan je aan de toog de leeftijd van de fuivende jongeren nagaan. Op die manier wordt te jeugdige fuivers alcohol ontzegd. De opgelegde geluidsnormen moeten te allen tijde gerespecteerd worden. Het sluitingsuur wordt strikt nageleefd. Nieuw is dat dit moet voorafgegaan worden door een ‘afkoelingsperiode’ die het einde van de fuif aankondigt. De gemeenten kunnen ieder nog eigen bijkomende voorwaarden opleggen of accenten leggen, op basis van de eigenheid van de gemeente of de fuif, de risicoanalyse of de andere adviezen. Het nieuwe fuifbeleid gaat op 1 september in voege.

Momenteel zijn de voorbereidingen aan de gang voor de verhuis van het wijkkantoor van politie naar het gemeentehuis. De inkom van het wijkkantoor is gelegen in Voorland. In de loop van volgende week zal het personeel van het wijkkantoor verhuizen.
De openingsuren van het wijkkantoor zijn:
maandag tot vrijdag: 9-12 uur
dinsdagavond: 18-20 uur
woensdagnamiddag: 13.30-16.30 uur
Het wijkkantoor is gesloten op zon- en feestdagen.

Je kan de wijkagenten bereiken via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 015 30 55 80.

Met de fiets zijn kinderen heel kwetsbaar in het verkeer. Om hen beter vertrouwd te maken met het verkeersreglement en met gevaarsituaties, ontwikkelde de KU Leuven een interactief leerprogramma www.kijkuitopdefiets.be. Jonge fietsers kunnen er hun kennis van de verkeersborden opfrissen en aan de hand van filmclips mogelijke gevaarsituaties correct leren inschatten..

Ben jij creatief?

 

 

 Sedert afgelopen juni zitten de diensten van de Lokale Politie BODUKAP gecentraliseerd in 1 politiehuis, gelegen te St.-Katelijne-Waver, Berlaarbaan 227.  Onze wijkagenten zijn nog steeds te vinden in de wijkkantoren in de 4 gemeenten.  Om onze verhuis naar het nieuwe politiehuis en onze Twitter- en Facebookaccounts in de verf te zetten, hebben we een wedstrijd uitgewerkt voor de kleinsten.  De kinderen van de kleuterschool en de lagere school, die binnen onze zone wonen en/of naar school gaan, mogen een kunstwerk maken om ons nieuw politiehuis te versieren.  De wedstrijd loopt van 01/09/14 t.e.m. 01/10/14.  In deze periode kunnen er "kunstwerken" bezorgd worden aan onze politiezone.  Uit de inzendingen van de kleuterschool, 1ste t.e.m. 3de en 4de t.e.m. 6de leerjaar zal telkens 1 winnaar gekozen worden.  Tijdens onze  opendeurdag op 05/10/14 worden de namen van de 3 winnaars bekend gemaakt.  De winnaars zullen nadien beloond worden met een unieke blik achter de schermen en wat politiegadgets.  Dit alles zal uiteraard gevolgd kunnen worden via onze website en onze sociale media.

 wedstrijd klein

Je kan je kunstwerk binnenbrengen op ons hoofdcommissariaat of in 1 van de wijkkantoren.

Bekijk eveneens ons promofilmpje op onze FB-pagina: www.facebook.com/pzbodukap

Veel succes!

voor wedstrijdreglement

Lees meer →