Tijdens deze korter wordende dagen, stijgt het risico op een inbraak. De vrije dagen en de vakantieperiode in oktober/november vormen een extra risicoperiode omdat sommige bewoners langere tijd afwezig zijn. Bovendien hebben inbrekers een voorkeur om vaker toe te slaan tijdens de donkere maanden.
Je vindt hier enkele preventietips.

aanhangwagen 2

 

In 2014 werden reeds 10 diefstallen van aanhangwagens aangegeven in onze politiezone.

  • Bornem: 2
  • Puurs: 4
  • Sint-Amands: 4

Deze zijn een gemakkelijke prooi omdat ze eenvoudig opnieuw te verkopen zijn, onder 750 Kg zijn zij niet geregistreerd. Het is bijgevolg moeilijk een gestolen aanhangwagen op te sporen. 

Wij wensen jullie enkele preventietips mee te geven: 

Lees meer →

inbraak

 

In november 2014 werden 23 feiten (9 pogingen) gepleegd waarvan 18 (7 pogingen) in woningen.

Bornem: 5 (1 poging) in woningen

Puurs:  11 (6 poging ) in woningen

Sint-Amands: 2 in woningen

De feiten deden zich voornamelijk voor in Breendonk (10), Hingene (3), Bornem (3) en Kalfort (2).

 

Tips omtrent beveiliging vindt u op onze website bij Diefstalpreventie.

Wees alert!

dsc_0154

In november 2014 werden binnen de politiezone Klein-Brabant 15 verkeersongevallen met gekwetsten vastgesteld.

Lees meer →

Bereikbaarheid industrieterrein tijdens werken A12

Tot het einde van de werken (augustus 2015) is het industrieterrein in Londerzeel enkel bereikbaar via de Weversstraat en dus niet via de Technologielaan, zoals voorheen. De Technologielaan dient tijdens de werken immers als extra rijstrook voor het verkeer op de A12. Zo kan het verkeer op de A12 steeds over 2 rijstroken rijden, zowel in de rijrichting van Brussel als in de rijrichting van Antwerpen. Maar dat was slechts mogelijk door een ingrijpende aanpassing van de afrit Technologielaan, die tot op gelijke hoogte van de A12 is gebracht. Door het hoogteverschil is het niet meer mogelijk om nog rechtdoor de Technologielaan in te rijden. Tot augustus 2015 moet daarom alle verkeer dat naar het industrieterrein moet, via de Weversstraat rijden. De Technologiegaan zelf is te bereiken vanuit de Weversstraat (rechts-af) of via de “kleine” Oudemanstraat (enkel voor personenwagens).

Lees meer →

Vorige12Volgende