De politiezone Voorkempen is een meergemeentezone bestaande uit de vier gemeenten: Brecht, Malle, Schilde en Zoersel. In totaal telt de zone meer dan 83.000 inwoners en met een oppervlakte van 218 km² is de zone de derde grootste van de provincie Antwerpen, na de politiezones Antwerpen en Politie Regio Turnhout.

Ons motto "2XL in veiligheid" ©

De politiezone Voorkempen wil uitblinken in veiligheid. Deze intentie werd vastgelegd in het zonaal veiligheidsplan 2009-2012 waarin we met het motto "2XL in veiligheid" ©, aangeven dat onze wijze van werken er op gericht is om te streven naar een excellente politiezorg.

Met ons ultiem doel voor ogen om te evolueren van: "veilige naar veiligere tot veiligste politiezone!", bouwen wij in de politiezone Voorkempen langzaam maar zeker, doch met een enorme gedrevenheid, ons eigen huis onder het grote dak van de maatschappelijke veiligheid. Dit alles onder het motto van "2XL in veiligheid" ©.

Hiermee wil de politiezone haar bevolking een kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden als bijdrage aan de maatschappelijke veiligheid. In het motto staat de "X" eveneens als metafoor voor kruispunt of punt waaruit in alle richtingen worden gecommuniceerd.

ons motto