Verdacht bericht ontvangen? Stuur het door naar Safeonweb

Aandachtige internetgebruikers stuurden de afgelopen week maar liefst 123.595 verdachte berichten naar verdacht@safeonweb.be. Dat is goed nieuws, want dankzij deze meldingen kon Safeonweb 3000 verdachte links laten blokkeren.

Computer

Krijg je een verdachte mail in je mailbox? Ontvang je een vals sms’je? Stuur dat bericht dan door naar verdacht@safeonweb.be. Safeonweb laat valse links in dergelijke berichten blokkeren. Minder aandachtige internetgebruikers die wel op de link klikken, worden zo afgeleid naar een waarschuwingspagina.

Wees alert

Safeonweb ontving de voorbije weken heel wat meldingen over valse berichten die van Bpost lijken te komen. Daarin word je aangemaand om verzendkosten te betalen. Ga daar niet op in. Ook de zogenaamde ‘sextortion scam’ is nog steeds in omloop. Je krijgt dan een bericht waarin afpersers beweren dat ze je computer hebben gehackt en intieme beelden van je hebben gemaakt. Trap niet in de val. Tot slot blijven er valse boetes circuleren die van de Nederlandse Rijksoverheid lijken te komen. Ook hier gaat het om valse berichten.

Blijf op de hoogte

Internetcriminelen staan helaas niet stil. Er ontstaan voortdurend nieuwe vormen van online oplichting. Daarom ontwikkelde Safeonweb een app die je waarschuwt voor actuele cyberdreigingen. Download de app snel in de officiële appstores.