Politie Voorkempen klist inbraakverdachte in Schilde

Een alerte inwoner van Schilde belde zondagochtend naar de noodcentrale nadat hij verdachte geluiden had gehoord aan zijn achterdeur. Interventieploegen van politiezone Voorkempen snelden ter plaatse en arresteerden enkele straten verder een verdachte die aan de beschrijving voldeed. De verdachte is mogelijk gelinkt aan meerdere inbraken.

Voertuig politie Voorkempen

Zondagochtend iets na zes uur belde een alerte Schildenaar naar het noodnummer nadat hij een verdacht persoon had gehoord en gezien aan zijn woning. “Twee interventieploegen gingen meteen ter plaatse en troffen al snel een persoon aan die aan de beschrijving voldeed. De verdachte zette het op een lopen toen hij onze combi’s in de gaten kreeg, maar werd na een korte achtervolging gevat”, zegt woordvoerder Stefanie Verstappen van politiezone Voorkempen.

Arrestatie en huiszoeking

De verdachte, een 43-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit, was in het bezit van enkele voorwerpen die kort daarvoor in Schilde uit een auto gestolen bleken te zijn. “De verdachte werd gearresteerd en onze Lokale Recherche voerde in opdracht van het Antwerpse parket een huiszoeking uit bij hem thuis. Tijdens die huiszoeking werden meerdere voorwerpen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van meerdere inbraken. Dit wordt nog verder onderzocht.”

De man werd maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die de verdachte aanhield. Het is al de tweede inbraakverdachte in evenveel weken die gevat wordt door politiezone Voorkempen. Eind juli werd een verdachte van een woninginbraak in Malle en een inbraakpoging in Schilde opgepakt in Luik nadat de lokale politie zijn voertuig geseind had.