Politie klist inbreker in Brecht

Politiezone Voorkempen vatte in de nacht van dinsdag op woensdag een verdachte van een inbraak in een handelszaak. De 23-jarige verdachte werd na een korte zoektocht gearresteerd en werd woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

Inbreker

Rond drie uur in de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie een oproep van een medewerker van een handelszaak in Brecht. Zij betrapte een inbreker, die de vlucht nam. Verschillende ploegen van politiezone Voorkempen startten meteen een zoektocht naar de verdachte. Ze kregen daarbij bijstand van politiezone Grens. “Er werd ook een beroep gedaan op een speurhond van de Federale Politie”, zegt woordvoerder Stefanie Verstappen van politiezone Voorkempen. “Die kwam de verdachte al snel op het spoor. Hij zat verstopt in een tuin vlak bij de plaats van de inbraak.”

De verdachte, een 23-jarige man die illegaal in ons land verblijft, werd gearresteerd. Hij wordt naast de inbraak in de handelszaak ook verdacht van een inbraakpoging in een woning in Brecht. De verdachte werd woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem aanhield.