Hond aan de lijn, 't zal wel zijn!

Bescherm de natuur, andere bezoekers en je eigen dier. Een groot deel van het leven in de natuur speelt zich laag tegen de grond af. 

 

Hond aan de lijn

Elk jaar sterven verschillende dieren omdat ze (dood)gebeten worden door een loslopende hond. Niet alle schade die een loslopende hond aanricht, is zichtbaar. Het geurspoor dat een hond achterlaat, maakt dieren die er mee in aanraking komen angstig. 

Vooral in de lente is de natuur heel kwetsbaar. Een groot deel van het leven in de natuur speelt zich laag tegen de grond af. Daar vind je o.a. broedende vogels, kleine zoogdieren, rustende reeën, fazanten,... en ook reekalfjes. Die liggen tijdens hun eerste levensdagen stil in het gras of tussen bladeren en struiken in het bos. 

Rondsnuffelende honden die van het pad gaan, kunnen hen in hun rust opschrikken. Sommige dieren lopen zich uit angst letterlijk te pletter, raken gekwetst of worden zelf gedood. Het geurspoor dat een hond achterlaat, maakt dieren angstig waardoor een ouderdier niet (tijdig) terugkeert naar het jonge dier. 

Handige tips vind je via Natuur en Bos.

Labels