Het aantal woninginbraken in onze zone is de afgelopen weken fiks gestegen. We hebben voor de maand januari tot op vandaag (18/01/2018) melding gekregen van 48 (pogingen tot) inbraken, tegenover 25 in januari 2017 en 72 in januari 2016. Vooral in Brecht is er een significante stijging tegenover de jaren voordien. Tot op vandaag kregen we te maken met 28 (pogingen tot) inbraken, tegenover 5 in 2017 en 21 in 2016. Als politiezone zijn we ons hier erg van bewust en doen we er alles aan om inbrekers te vatten.

We doen in de winterperiode meer inbraakpreventieacties, zowel met herkenbare als met anonieme politievoertuigen. De specifieke locaties en tijdstippen van deze acties worden gekozen aan de hand van de meest recente inbraakcijfers en in overleg met ons rechercheteam. Onze interventieploegen patrouilleren daarnaast voortdurend in de hele zone. Bij noodoproepen worden de dichtstbijzijnde en bijgevolg snelste patrouilles onmiddellijk aangestuurd.

Een enorm belangrijke schakel in het bestrijden van inbraken is de burger. Jullie zijn onze ogen en oren op het terrein. Daarom willen we nogmaals een warme oproep doen om alle verdachte zaken onmiddellijk telefonisch te melden via het noodnummer 101. Wacht niét tot de dag nadien en meld géén verdachte zaken via onze sociale mediapagina’s (die worden immers niet constant opgevolgd). Op die manier kunnen onze teams direct ingrijpen en vergroot de pakkans aanzienlijk. Probeer ook een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving te maken van de verdachte persoon of het voertuig. Let daarbij zeker op de nummerplaat, de nationaliteit en het merk van de auto.

In de strijd tegen inbraken rekenen we ook op jullie hulp. Een (gouden) tip kan de zaak langs belangrijke onderzoekspistes leiden en soms zelfs oplossen. We hebben liever dat je één keer te veel belt dan één keer te weinig, want voor ons is elke inbraak er één te veel!

 

horen - zien - melden