Gisteren hebben we verschillende oproepen gekregen van personen die per mail verzocht werden een bedrag te betalen in het kader van een snelheidsovertreding. De oplichters doen zich voor als een incassobureau. Ga hier niét op in.

De mail is een zogenaamde aanmaning tot het betalen van een verkeersboete die nog niet betaald werd (een voorbeeld vind je hier). We vragen uitdrukkelijk om hier niét op in te gaan. Verkeersovertredingen worden altijd verstuurd per post (nóóit per mail) én vanuit de politie zelf.

De afzenders van deze e-mail proberen geld te verdienen door nietsvermoedende mensen op te lichten. Wees hen te slim af en leer een valse e-mail sneller herkennen! Enkele tips:

  • Controleer altijd het e-mailadres van de afzender! Is het een geen officieel adres van de instantie die je zogezegd mailt, ga er dan niet op in!
  • Wees op je hoede wanneer er spel- of typfouten in een e-mail van een “officiële instantie” (of andere onbekende) staan.
  • Klik nooit zomaar op linken die je toegestuurd krijgt van onbekende afzenders!

Ben je toch slachtoffer geworden? Breng dan zo snel mogelijk je bank op de hoogte en doe aangifte via ons algemeen nummer 03 210 40 00 of rechtstreeks in ons centraal onthaalpunt.