De politiezone Voorkempen merkt de laatste weken weer een piek in het aantal aangiftes van mensen die opgelicht zijn door iemand die zich voordoet als medewerker van Microsoft. Word je gebeld door een medewerker van Microsoft? Hang dan op!

De slachtoffers worden gebeld door een Engelssprekende man of vrouw die zich voorstelt als medewerker van Microsoft. Vaak via een buitenlands telefoonnummer. De beller zegt dat er een probleem is met hun computer. De manier van oplichting verschilt: soms wordt mensen gevraagd om software te installeren waarmee hun computer wordt overgenomen, andere keren weten de criminelen toegang tot internetbankieren te verkrijgen.

Via deze vorm van oplichting zijn slachtoffers, meestal 50-plussers, vaak duizenden euro’s kwijt. 

Wij raden aan om zo snel mogelijk op te hangen als je gebeld wordt door iemand die zegt dat hij van Microsoft is. Ben je gebeld en heb je op advies van de oplichters een programma geïnstalleerd en mogelijk ook reeds betaald? Neem dan contact op met de politie via 03 210 40 00.

Ook banken en andere financiële instellingen vragen nooit telefonisch om je bankgegevens mee te delen en/of geld over te schrijven.