De Veiligheidsmonitor is terug van weggeweest. De tweejaarlijkse bevolkingsbevraging rond veiligheid peilt o.m. naar het onveiligheidsgevoel van burgers, buurtproblemen, preventie, slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Lees meer →

Het principe ‘botsen is blazen’ is al enkele jaren de standaardprocedure bij verkeersongevallen in politiezone Voorkempen. Iedere bestuurder die betrokken is bij een verkeersongeval wordt aan een alcoholcontrole onderworpen. Vanaf morgen gaat de politiezone nog een stap verder. Elke bestuurder die betrokken is bij een verkeersongeval met een lichamelijk letsel zal dan ook een speekseltest moeten afleggen.

Lees meer →

Na het weekend start Aquafin met wegen- en rioleringswerken op de Lierselei (N14) in Malle. Het stuk tussen de Zwaluwlaan en de Sint-Laurentiuslaan wordt volledig afgesloten in beide richtingen. De wegafsluiting wordt in Zoersel al ter hoogte van de Herentalsebaan geplaatst.

Plaatselijk verkeer en fietsers mogen nog passeren, ander verkeer wordt omgeleid via de Zoerselbaan en de Westmallebaan (N179). Het einde van de werken is voorzien rond eind juni, maar is ook sterk afhankelijk van het weer.