17.01.2018 | 20:01 uur | BIN Drijhoek Zoersel/Schilde | verdacht voertuig

Een Volvo stationwagen met buitenlands kenteken en landcode CZ stond in de Hazendreef t.h.v. de Hertendreef. In de wagen zat 1 persoon.
Controle positief: de wagen en bestuurder werden aangetroffen en gecontroleerd. Het was een buitenlandse piloot die op doktersbezoek kwam. Alles OK.


16.01.2018 | 22:02 uur | BIN Risschot Zoersel | verdacht voertuig

Er stond een kleine, blauwe wagen met Belgische nummerplaat 1FAS… op de hoek van de Platanenlaan en de Risschotlei. Nadien vertrok de wagen richting St. Antoniusbaan.
Controle negatief: de wagen werd nergens nog aangetroffen. Vermoedelijk werd een verkeerde nummerplaat genoteerd aangezien de opgegeven nummerplaat geschrapt is.


16.01.2018 | 21:06 uur | BIN Krabbershoek Brecht | verdacht voertuig

Sedert 15/01/2018 stond er een auto met Belgische nummerplaat 1SRK… in het doodlopend stuk van de J. de Costerstraat.
Controle positief: Het betrof een VW Bora op naam van een inwoner uit Brasschaat. Op het eerste zich leek er niets verkeerd mee.


16.01.2018 | 12:14 uur | BIN Zandbergen Brecht | verdacht persoon

In de Zandbergen liep tussen de sporthal en de kinderspeeltuin een donkere Noord Afrikaan die een muts met flapjes over de oren droeg. Hij droeg tevens een jeansbroek en donkere jas. Volgens meldster hield hij daar alles goed in het oog.
Controle positief: betrokkene werd aangetroffen en gecontroleerd. Het betrof een Nederlander van Surinaamse afkomst welke in Mol woont. Hij was een wandeling aan het maken en was aan een woning even blijven staan omdat hij daar Free Wifi had. Er kon hem niets ten laste gelegd worden.


16.01.2018 | 11:33 uur | BIN Schilde-centrum | verdacht voertuig

In de Fondatiestraat stond een grijze Opel Astra met Roemeense nummerplaat (werd niet meegedeeld). In de wagen zat een dame.
Controle positief: de wagen en de inzittende dame werden aangetroffen en gecontroleerd. Het betrof echter een Bulgaarse nummerplaat en Bulgaarse dame. Het was een poetsvrouw van een woning in de straat. Vermoedelijk zal het voertuig dus in de toekomst nog in het straatbeeld verschijnen.


16.01.2018 | 02:09 uur | BIN Rommersheide, BIN Hoge Heide, BIN De Merel Brecht | verdachte gedragingen

Een bewoner in de Gelukslaan zag 2 verdachte personen met een zaklamp rond zijn voertuig staan, dat op de oprit van de woning stond. Toen hij de buitenverlichting aan deed vluchtten ze richting Mieksebaan. De personen waren donker gekleed en hadden een kap op.
Controle negatief: in samenwerking met patrouilles van de omliggende politiezones werd een zoekactie in de omgeving gedaan. Dit leverde echter niets.

Moest u toevallig rond die tijd een verdacht voertuig in uw straat hebben zien staan of vertrekken dat zouden we dit graag vernemen op 03/210.40.00. Merk, kleur en liefst een nummerplaat zou handig zijn voor verder onderzoek.


13.01.2018 | 21:44 uur | BIN Sas 4-5, BIN Zandbergen Brecht | verdacht persoon

Een patrouille werd in De Gauw aangesproken door buurtbewoners dat er 3 jongeren in de buurt rondhingen die vreemd waren aan de buurt en zich vreemd gedroegen. Een van hen droeg een licht bruine jas.
Controle negatief: dergelijke jongeren werden nergens nog aangetroffen. Er was ook maar een summiere beschrijving van de personen.


13.01.2018 | 17:26 uur | BIN Krabbershoek Brecht | verdacht persoon/diefstal uit woning

Om 17:26 uur werd ten einde in de Hanenpad een verdachte persoon opgemerkt. De persoon droeg een legerpak, lage zwarte sportschoenen en een bivakmuts waarbij enkel de ogen zichtbaar waren. Toen hij de buurtbewoner zag stapte hij in een zwarte stationwagen waarin de bestuurder zat te wachten. Daarna vertrokken ze in volle vaart richting brug. Spijtig genoeg kon de melder geen gegevens van de wagen geven.
Controle negatief: een nazicht naar de wagen leverde niets op.

Tussen 13:30 uur en 20:30 uur werd er ingebroken in een woning in de R. Van Ostaeyenlaan. De woning werd bereikt via de achterkant door in de omheining een gat te knippen. Aan de achterkant van de woning werd een raam geforceerd langs waar de dader(s) binnendrongen. De ganse woning werd doorzocht.
Er wordt onderzocht of beide zaken aan elkaar kunnen gelinkt worden. Indien iemand meer informatie over de zwarte stationwagen heeft zouden we dit graag vernemen op het nummer 03/210.00.00. Elke tip is welkom.


13.01.2018 | 14:38 uur | BIN Sas 4-5, BIN Zandbergen Brecht | heterdaad diefstal uit woning

Een bewoonster in de Rozenlaan kreeg omstreeks 14:15 uur de vraag van een buur, die niet thuis was, om eens naar hun woning te gaan kijken aangezien ze een inbraakmelding op haar gsm had gekregen. Ter plaatse stelde ze vast dat aan de zijkant van de woning een raam was geforceerd en de woning doorzocht werd. Aan de achterkant waren ook braaksporen aan de ramen en schuifdeur.
Een achterbuur, die in de Dalialaan woont, had een onbekende persoon aan de achterkant van de woning aan de ramen en schuifdeur zien voelen. De man had zwart haar en droeg een grijze polo en jeansbroek. Toen hij naar de woning ging was de dader reeds weg.
Controle negatief: er werd een nazicht in de omgeving gedaan met de patrouilles van de omliggende politiezones en een speurhond. Dit leverde helaas niets op.


12.01.2018 | 19:45 uur | BIN Bloemenwijk Zoersel | verdacht persoon

In de Korenbloemlaan stonden 2 verdachte mannen voor een woning rond te draaien. Een man was zwaar en struis gebouwd. Hij was donker gekleed. Ze waren te voet.
Controle: er werd een nazicht gedaan in de omgeving waarbij ook voertuigen werden gecontroleerd. Waaronder ook een Dacia Lodgy met Poolse nummerplaat WE128PP. In de wagen zaten 2 jonge (27 en 28 jaar) Poolse mannen. Er kon hen niets ten laste gelegd worden.


10-11.01.2018 | 22:00-21:05 uur | BIN Steynhoeve Schilde | poging diefstal uit woning

Op 11/01/2018 omstreeks 21:05 uur kreeg een nabestaande van een overleden persoon en dus leegstaande woning in de Catharinadreef een melding op haar gsm dat het inbraakalarm was afgegaan. Ze verwittigde hierop de politie. Samen met de meldster werd een nazicht aan de woning verricht. Achteraan de woning werd getracht een raam te forceren. Vermoedelijk is hierdoor het inbraakalarm in werking getreden en namen de dader(s) de vlucht. De woning werd namelijk niet doorzocht.

Omstreeks 21:32 uur meldde een bewoner uit de Lange Repelsteel dat hij had vastgesteld dat er braakschade was aan de achterdeur. De dader(s) hadden de woning echter niet betreden. De feiten gebeurden tussen 10/01/2018-22:00 uur en 11/01/02018-21:32 uur.

Hebt u op 11/01/2018 omstreeks 21:00 uur iets verdachts gezien, zoals mogelijk een voertuig dat niet in het straatbeeld thuis hoort, dan zouden we dit graag vernemen op het nummer 03/21.00.00. Voor een voertuig liefst de nummerplaat en nationaliteit. Elke tip is welkom.


08-09.01.2018 | 21:30-15:00 uur | BIN Hensel Brecht | poging/diefstal uit voertuig

In de Paepenstraat werden verschillende diefstallen en pogingen uit voertuigen vastgesteld. Aangezien de wagens achter een omheiningspoort staan achten de bewoners het niet nodig om de wagens slotvast te maken. De dader(s) moesten dus nergens een voertuig openbreken om in de wagens te kunnen. Het betrof 2 personenauto's en 2 paardencamions. Uit een personenauto werd de autosleutel genomen maar deze werd in de andere personenauto teruggevonden. Mogelijk zijn de dader(s) ook in de woning geweest aangezien de voordeur open stond. Er zijn echter nergens braaksporen. Op het eerste zicht werd er niets gestolen. De feiten gebeurden tussen 08/01/2018-21:30 uur en 09/01/2018-07:30 uur.
Ondanks het feit dat een domein omheind is raden we aan om de wagens steeds slotvast af te sluiten EN de autosleutels van de wagens te nemen.

In de Van Pulstraat werd op 09/01/2018 tussen 00:30 en 15:00 uur gereedschap uit een niet slotvaste individuele garage gestolen.
Ook tuinhuisjes, bergplaatsen, garages, ... sluit men best af met een degelijk slot. Ofwel ontvreemd men zaken uit deze gebouwen ofwel kan men gereedschap gebruiken om in de woning in te breken. Dus best alles degelijk afsluiten.

In dezelfde nacht werden nog 2 diefstallen uit voertuigen in de Eyndovensteenweg vastgesteld. Aan een woning stond de niet slotvaste auto in een niet slotvaste individuele garage. Uit de auto werd de afstandsbediening van de garagepoort gestolen. De feiten gebeurden op 09/01/2018 tussen 00:00 en 03:00 uur.
We raden steeds aan om geen afstandsbediening van een garagepoort in de auto te laten liggen aangezien men eenvoudig in de auto kan inbreken (een zijruit inslaan heeft niets te betekenen) om deze te ontvreemden en te gebruiken om uw woning binnen te dringen. Dit kan zelfs wanneer de wagen ergens anders, zoals bijvoorbeeld in Antwerpen, geparkeerd staat. Meestal vind men wel een document met het adres op zodat men snel naar dat adres rijdt en de woning kan betreden met de afstandsbediening. Men gebruikt beter een afstandsbediening in de vorm van een sleutelhanger waar u de autosleutel aanhangt. Zo blijft hij niet in de auto liggen en hebt u hem steeds bij de hand.

Aan een andere woning in de Eyndovensteenweg werd de auto die op de oprit stond opengebroken. Op het eerste zicht werd er enkel geld gestolen. Deze feiten gebeurden tussen 08/01/2018-18:00 uur en 09/01/2018-09:40 uur.

Vermoedelijk kunnen alle feiten aan elkaar gelinkt worden. Hebt u in die periode verdachte personen of voertuigen in de streek gezien mag u dit steeds melden op het telefoonnummer 03/210.40.00. Elke tip is welkom voor verder onderzoek.


07.01.2018 | 19:27 uur | BIN Drijhoek Zoersel/Schilde | heterdaad diefstal uit woning

Om 19:27 uur kreeg een contactpersoon van het inbraakalarm van een woning in de Spechtendreef de melding dat het alarm was afgegaan. Ze ging ter plaatse kijken en stelde rond 19:45 uur vast dat achteraan de woning een raam op de verdieping was ingeslagen. Hierop verwittigde ze de politie.
Een patrouille stelde vast dat de dader(s) vermoedelijk via de achtergelegen Drijhoekdreef naar de achterkant van de woning gingen. Via een plantenrek klommen ze tot op een balkon aan een raam op de verdieping. Daar sloegen ze de raam in ter hoogte van de raamkruk om met de raamkruk het raam te openen. De bovenverdieping werd doorzocht. Vermoedelijk gingen de dader(s) nadien naar beneden waarom het alarm in werking trad. Een zoeking naar de dader(s) in de omgeving leverde niets op.

We stellen vast dat soms bij oudere woningen er enkel een inbraakalarm op het gelijkvloers is. Daarom dringen inbrekers soms de woning binnen via een verdieping waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan. Meestal zijn de slaapkamers en badkamer op de verdieping; de plaatsen die de inbrekers meestal eerst doorzoeken. Nog steeds bewaren mensen daar hun juwelen, geld, waarde papieren, ...


07.01.2018 | 12:58 uur | BIN Hoge Heide Brecht | verdacht persoon

Er liep een man met een kap over zijn hoofd in de Braambeslaan. Hij droeg een licht blauwe, versleten jeansbroek en had een rugzak op zijn rug. Tevens had hij een sjaal voor zijn gezicht.Hij was de Lijsterbeslaan ingegaan. Controle positief: de persoon werd aangetroffen en gecontroleerd. Het betrof een Bulgaar die geen vaste woonplaats in België heeft. Na de nodige ambtsplichten mocht hij beschikken.


06-07/01/2018 | 13:45-16:45 uur | BIN Bloemenwijk Zoersel | diefstal uit woning

In de avond/nacht van 06 op 07/01/2018 werden er 4 woninginbraken in de Bloemenwijk vastgesteld, waaronder 3 in de Wandelweg en 1 in de Kleine Wandelweg.
In de Wandelweg werd op 06/01/2018 tussen 13:45 en 21:00 uur achteraan de woning een raam geforceerd langs waar de woning werd betreden en doorzocht.
Aan een andere woning in de Wandelweg werd tussen 06/01/2018-19:00 uur en 07/01/2018-08:42 uur achteraan de woning met een beeldje een ruit ingegooid ter hoogte van de raamkruk. Alzo konden de dader(s) met de raamkruk het raam openen, de woning betreden en doorzoeken.
Aan een andere woning in de Wandelweg werd aan de voorkant van de woning een raam uit het raamkozijn genomen zodat de dader(s) de woning konden betreden en doorzoeken. Deze feiten gebeurden tussen 06/01/2018-17:00 uur en 07/01/2018-16:45 uur.
In de Kleine Wandelweg werd tussen 06/01/2018-17:00 uur en 07/01/2018-00:00 uur de achterdeur geforceerd langs waar de dader(s) de woning betraden en doorzochten.

Indien u rond de vermelde tijdstippen iets verdachts hebt gezien zouden we dit graag vernemen op het telefoonnummer 03/210.40.00. Elke tip is welkom.


06.01.2018 | 20:15 uur | BIN Zylhoven Malle | verdacht voertuig

Er was al een paar keer een grijze bestelwagen met de Belgische nummerplaat 1RGA… door de Tulpenlaan gereden. In de wagen zaten 2 personen. De melder had ze aangesproken en ze spraken met een Oost-Europees accent. Ze waren richting Hagelkruis gereden.
Controle positief: de wagen, een Citroen Jumper werd aangetroffen en gecontroleerd. De eigenaar van de bestelwagen is een transportbedrijf uit Malle. De bestuurder, van Russische nationaliteit, woont ook in Malle. Alle OK.


06.01.2018 | 18:39 uur | BIN Malle Molen | verdacht persoon

Er waren 2 verdachte jonge mannen van buitenlandse origine van de lijnbus uit Antwerpen afgestapt en ze gingen nu in de Zeepakker naar de Leopoldstraat.
Controle positief: Er werden 3 jonge mannen (2 van 18 jaar en 1 van 17 jaar) op de Antwerpsesteenweg aangetroffen en gecontroleerd. Twee personen wonen in Antwerpen. De derde had geen verblijfplaats in België. Na identificatie en nodige ambtsplichten mochten ze beschikken.


06.01.2018 | 10:59 uur | BIN Rommersheide Brecht | verdacht persoon 

In de Händellaan liep een verdachte man traag door de straat. Hij was van vreemde origine en hield de woningen in het oog. Hij ging richting Haydnlaan en droeg een plastiek zakje.
Controle positief: de persoon werd aangetroffen en gecontroleerd. Betrof een Hongaar die zijn vrachtwagen op de parking naast de autostrade had staan en was op weg naar een winkel. Hij had inderdaad zijn vrachtwagen op de parking staan. Verder kon hem niets ten laste gelegd worden.


05.01.2018 | 23:07 uur | BIN Rommersheide Brecht | verdacht voertuig

Er reed een zilvergrijze BMW 5 serie door de Rommersheide I tot aan het speelpleintje waarna de wagen terugdraaide en wegreed richting Rommersheide H. Er was geen nummerplaat gekend.
Controle negatief: Dergelijke wagen werd nergens nog aangetroffen.

Verdachte wagens melden is nuttig maar met een nummerplaat en nationaliteit kan een beter nazicht gebeuren. Wie de eigenaar is, of de eigenaar gekend is voor strafrechtelijke zaken, enz.


05.01.2018 | 22:07 uur | BIN Zoersel Noord | verdacht voertuig 

In de Kievit reed een verdachte witte camionette met de Belgische nummerplaat waarvan enkel de eerste karakters 1 HNN gekend waren. De wagen reed abnormaal traag en in de wagen zaten 2 mannen en een vrouw, vermoedelijk roma types. Het betrof vermoedelijk een Ford Transit met een dakdrager. Hij reed richting Zoerselbaan/Westmallebaan.
Controle negatief: de wagen werd nergens nog aangetroffen.

Even ter verduidelijking: men denkt soms dat aan de hand van enkele karakters (zoals in dit geval) de politie wel kan achterhalen wie de eigenaar van de wagen is. Helaas is dit niet het geval. Indien het om zwaarwichtige feiten gaat zal er een verder onderzoek gebeuren. Gezien de vele mogelijkheden is dit niet mogelijk voor een 'verdacht voertuig'.


05.01.2018 | 19:46 uur | BIN Rommersheide Brecht | verdacht voertuig

Een bewoner van de wijk Rommersheide reed achter een witte VW Golf zonder nummerplaten; ouder model, verlaagd en maakte veel lawaai. Er zaten 4 gasten aan boord. Op een gegeven moment was hij de wagen kwijt.
Controle positief: de wagen en inzittenden werden aangetroffen in de Mieksebaan alwaar de bestuurder/eigenaar woont. Buiten de verkeersinbreuken alles in orde.


04.01.2018 | 22:20 uur | BIN Hoge Heide, Cambeenbos, De Merel, De Witte Hoeve, Kloosterveld, Sas 4-5 Brecht | heterdaad diefstal uit woning

Een bewoner in de Schotensteenweg lag op de 2de verdieping in zijn bed tv te kijken. Omstreeks 22:20 uur hoorde hij beneden gestommel. Aanvankelijk dacht hij dat het zijn vrouw was die nog moest thuiskomen maar hij ging toch kijken. Op de trap zag hij al een slijkspoor van schoenen. Op het 1ste verdiep stelde hij vast dat de kinderkamers en badkamer doorzocht werden. Op het gelijkvloers was de woonkamer ook vluchtig doorzocht. Hij had echter niemand meer gezien. De dader(s) hadden de woning betreden via de niet slotvaste achterdeur. Deze was nog los aangezien zijn echtgenote nog moest thuiskomen.
Om 22:21 uur meldde een bewoner in de Gramyelaan dat hij 2 personen in de straat had gezien. Ze waren donker gekleed en droegen een rugzak op hun rug. De link werd gelegd met de woninginbraak in de Schotensteenweg en deze info werd meegegeven bij het opstarten van de BIN's in de omgeving.
Controle negatief: een zoeking in de omgeving leverde niets op. Een speurhond kon een spoor volgen in de Schotensteenweg via de achtertuin naar de Vogelkerslaan. Daar liep het spoor dood.

Dezelfde avond gebeurde er nog meerdere pogingen/diefstallen uit woningen. Waarvan nog één, in de Braambeslaan, in een BIN. De andere feiten gebeurden in het gebied tussen het kanaal, Brugstraat en Kerklei. Deze feiten gebeurden over het algemeen tussen de late namiddag (+/- 14:00 uur) en vroege vooravond (+/- 20:00 uur).

Indien u rond die periode iets verdachts hebt gezien (mogelijk een voertuig dat niet in het straatbeeld thuis hoort) zouden we dit graag vernemen op het telefoonnummer 03/210.40.00. Mogelijk waren de dader(s) met een voertuig en parkeerden ze dit in de omgeving. Elke tip is welkom.


04.01.2018 | 17:15 uur | BIN Kapellenhof Zoersel | heterdaad diefstal op bouwwerf

Een bewoner in de Korte Kwikaardweg zag 2 jongeren op een bouwwerf in de straat. Ze waren donker gekleed en droegen een muts. Vermoedelijk hadden ze ook een bijl meegebracht. Even later waren ze via de achterkant gevlucht.
Controle positief: een patrouille trof 2 minderjarigen (17 en 18 jaar) aan die een voorhamer en pikhouweel bij hadden. Ze werden mee ten burele genomen voor verder onderzoek.