Op vakantie of een tijdje niet thuis? Vraag dan afwezigheidstoezicht aan en de Lokale Politie Voorkempen houdt een oogje in het zeil.

Afwezigheidstoezicht is een gratis dienstverlening, die de politiezone Voorkempen het hele jaar door aanbiedt aan haar burgers. Het bestaat uit een verhoogd toezicht door de politie bij woningen waarvan de bewoners voor een bepaalde tijd met vakantie en/of afwezig zijn. De politie controleert op onregelmatige tijdstippen uw woning, let op mogelijke sporen van inbraak, niet-afgesloten ramen en deuren enz.

Meer dan een toezicht
Een afwezigheidstoezicht is meer dan louter een rondgang op verschillende tijdstippen bij woningen waarvan de bewoners afwezig zijn. Zodra de Lokale Politie Voorkempen een aanvraag ontvangt, neemt de wijkinspecteur eerst contact op met de aanvrager om indien mogelijk een plaatsbezoek te brengen, de contactgegevens van de bevriende buren te ontvangen en al voor het vertrek enkele preventietips mee te delen. Met deze preventietips kan u uw woning al beter beveiligen nog voor uw vertrek. Na uw afwezigheid komt de wijkinspecteur opnieuw langs en bezorgt u een overzicht van de data en uren van de uitgevoerde toezichten en deelt eventuele opmerkingen mee.

Afwezigheidstoezicht aanvragen is heel eenvoudig:

  • Surf naar www.police-on-web.be en volg de instructies. Zo hoeft u zelfs niet ter plaatse te komen!
  • Of vul het aanvraagformulier in en bezorg dit ingevuld terug. Download hier het aanvraagformulier of ga langs in één van onze politieposten.

TIP: Sociale controle is niet te vervangen door politietoezicht! Belangrijk is dat ook uw buren, familie en/of vrienden uw woning voor u in de gaten houden.

 

Wenst u gebruik te maken van deze dienst of wenst u meer informatie? Contacteer dan gerust uw dichtsbijzijnde politiepost of op ons algemeen nummer: 03 210 40 00.