Fietsen op de jaagpaden in Schoten: hoe zit dat?

In Schoten zijn de jaagpaden toegankelijk voor voetgangers, fietsers, bromfietsen klasse A en voertuigen met een vergunning.

  • Op het jaagpad naast het kanaal Dessel-Schoten (F15) (kortweg de Vaart) in Schoten zijn speedpedelecs, net als bromfietsers klasse B, voorlopig nog niet toegelaten. Hoewel het jaagpad bij ministerieel besluit is aangewezen als een fietssnelweg, werd de inrichting, inclusief verkeersborden, nog niet conform ingericht. Tot op heden mogen speedpedelecs dus nog geen gebruik maken van het jaagpad naast het kanaal Dessel-Schoten en moeten andere wegen inslaan.
  • Op het jaagpad naast het Albertkanaal (F5) werden mei 2018 de borden gewijzigd zodat ook speedpedelecs toegelaten zijn.

De jaagpaden lokken allerlei types fietsers, zoals pendelaars, wielertoeristen en zij die zin hebben in een ontspannend fietstochtje. Ook wandelaars, rolschaatsers en hengelaars genieten van deze mooie locatie. Het is belangrijk dat al deze gebruikers van deze vlotte fietsverbinding rekening houden met elkaar zodat er geen ongevallen gebeuren. Daarom is de snelheid op het jaagpad in Schoten beperkt tot maximum 30 km per uur.

 

Bronnen:

  • Ministerieel Besluit houdende de aanwijzing van de fietssnelwegen, in uitvoering van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 2013 tot bepaling van de nadere regels betreffende de organisatorische omkadering, de financiering en de samenwerking voor het mobiliteitsbeleid.
  • Art. 93 van het algemeen reglement der scheepvaartwegen van het Koninkrijk.

 

pictogram fiets op de weg
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.