Parkeerhinder

Foutparkeerders kunnen niet enkel voor frustaties zorgen, soms brengen ze ook andere weggebruikers in gevaar. Als jij je voertuig foutief parkeert, impliceert dit misschien een verminderde zichtbaarheid van en voor andere weggebruikers.

Wie niet minder mobiel is of geen persoon met verminderde mobiliteit vervoert, gebruikt geen parkeerplaats voor mindervaliden. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan een reguliere parkeerplaats zodat in- en uitstappen wordt vergemakkelijkt. Bovendien liggen deze plaatsen vaak dichter bij het centrum of de bestemming. Onze zone neemt het onrechtmatig innemen van zo'n parkeerplaatsen ernstig. Overtreders ontvangen een GAS-boete en hun voertuig wordt getakeld zodat de parkeerplaats onmiddellijk beschikbaar is voor wie ze echt nodig heeft. Zorg er steeds voor dat je parkeerkaart voor personen met een handicap steeds duidelijk zichtbaar is.

Parkeren voor de inrit van eigendommen is verboden, behalve voor de voertuigen waarvan de nummerplaat leesbaar op de inrit is aangebracht. Het speelt geen rol wat de functie is van de inrit. Je mag niet parkeren voor een garagepoort, zelfs als die niet gebruikt wordt.

Stilstaan voor een oprit of poort mag wel. Stilstaan is de tijd die je nodig hebt om personen in- en uit te laten stappen of om te laden en te lossen.

Blokkeert een voertuig jouw inrit? Zie je een foutief geparkeerd voertuig dat zorgt voor gevaarlijke situaties? Staat er een voertuig onrechtmatig op een parkeerplaats voor mindervaliden?  Meld dit telefonisch via 03 680 12 70 tijdens de openingsuren. Buiten de openingsuren contacteer je 101.



 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.