Oplichting met cryptomunten

Cryptomunten zijn virtuele munteenheden waarvan Bitcoin veruit de bekendste vorm is. Ze bestaan niet in biljetten en munten, enkel in digitale vorm. De technologie werd ontworpen als een betalings- en ruilmiddel, maar werd al snel opgepikt door speculanten. Je kan immers veel verdienen, maar snel ook veel verliezen.

De voorbije jaren werd cryptomunten een investeringshype omdat de waarde ervan zo schommelt. Je bewaart deze cryptomunten in een digitale portemonnee. Die portemonnee is niet gekoppeld aan persoonsgegevens waardoor het betaalmiddel ook populair is bij criminelen.

Oplichting met cryptomunten kan verschillende vormen aannemen. Wees kritisch en voorzichtig als je een aanbod krijgt dat te mooi is om waar te zijn of bij betalingen met deze digitale munt.

Enkele tips:

  • Controleer de aanbieder
  • Check online of de tegenpartij gekend is voor fraude
  • Deel nooit persoonlijke gegevens
  • Wees op je hoede voor buitensporige winstmarges

Werd je slachtoffer van oplichting met cryptomunten en heb je nadeel? Bel ons onmiddellijk op 03 680 12 70. Buiten de kantooruren contacteer je 101.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.