Diefstal / verlies portefeuille of handtas

Is jouw portefeuille of handtas onvindbaar? Adem eerst diep in en overloop de plaatsen waar je bent geweest. Vaak vind je ze terug in de loop van de dag. Als dit niet het geval is, blokkeer je de bankkaarten via Card Stop op 070 344 344 en je identiteitskaart en rijbewijs via DOCSTOP op 00800 2123 2123. Als je gsm ook verloren is, neem je contact op met je provider om je simkaart te blokkeren.

Voor sommige documenten heb je een attest van verlies van de politie nodig om een duplicaat aan te vragen. Dit is onder meer het geval voor je rijbewijs, elektronische verblijfskaart en een alfapass. Maak online een afspraak om verlies van zo'n documenten aan te geven.

Zat je portefeuille of handtas boordevol klantenkaarten en foto's, maar verloor je geen enkel officieel document of voorwerp dat geseind kan worden(*)? Contacteer ons om te checken of je portefeuille of handtas werd gevonden; het is niet nodig om aangifte te doen. Ook als je identiteitskaart of bankkaart in de portefeuille zaten, moet je geen aangifte doen van verlies bij de lokale politie. Via de dienst bevolking van de gemeente vraag je een nieuwe identiteitskaart aan.

Als je portefeuille of handtas wordt binnengebracht, zullen we je hiervan op de hoogte stellen als we de eigenaar kunnen achterhalen.

Als je volledige portefeuille of handtas werd gestolen, blokkeer dan eveneens je bankkaart, identiteitskaart,rijbewijs en simkaart als ook je gsm is gestolen. Nadien maak je online een afspraak om hiervan aangifte te doen bij onze diensten. Eén afspraak is uiteraard voldoende.

(*) Aangifte van het verlies van een voorwerp biedt enkel meerwaarde als dit voorwerp kan worden geseind in de politionele databanken. Seiningen worden uitgevoerd op basis van een serienummer zoals een IMEI-nummer of een kaartnummer.

Ik doe aangifte van verlies van mijn portefeuille of handtas

Ik doe aangifte van diefstal van mijn portefeuille of handtas

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.