Diefstal / verlies identiteitskaart of Kids-ID

Verlies identiteitskaart

Wie zijn identiteitskaart of een Kids-ID is verloren, moet niet meteen panikeren. Overloop eerst de plaatsen waar de kaart zou kunnen liggen. Vaak duikt de identiteitskaart opnieuw op. Vind je ze toch niet terug?

  • Bel  DOC STOP op het gratis nummer 00800 2123 2123 om de kaart te blokkeren. Deze dienst is 24/24 uur bereikbaar. Je ontvangt een brief die de melding van verlies bevestigt.
  • Ga langs bij de dienst bevolking tijdens de openingsuren van het gemeentehuis voor een nieuw exemplaar. Zo ben je sneller geholpen. Je hoeft hiervoor niet te wachten op de brief van DOCSTOP. Je kan geen aangifte doen van het verlies van je identiteitskaart bij de lokale politie.

Als je geen Belgische nationaliteit hebt, moet je steeds langsgaan bij de lokale politie voor het verlies van identiteitsdocumenten alvorens een duplicaat aan te vragen bij de dienst vreemdelingenzaken. Maak hiervoor online een afspraak.

Diefstal identiteitskaart

Bij diefstal van je identiteitskaart of Kids-ID doe je hiervan steeds aangifte op het commissariaat. Blokkeer onmiddellijk de kaart door te bellen naar DOCSTOP. Zo voorkom je het risico op fraude en de eventuele financiële gevolgen ervan (bv. een telefoonabonnement openen met jouw kaart, aankopen via De Post,…). Vervolgens doe je aangifte van de diefstal in het politiekantoor. Maak hiervoor online een afspraak.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.