Ik heb het warm bericht maar half gehoord. Wat nu?

Een warm bericht is een gesproken boodschap die naar de telefoon wordt gestuurd van de aangesloten BIN-leden bij een melding van verdachte handelingen of een heterdaad-inbraak.

Het is een korte beschrijving van de melding en bijkomende relevante informatie zoals een persoonsbeschrijving. Het BIN-lid krijgt ook duidelijke instructies. Meestal is het een oproep om extra alert te zijn. Deze warme berichten worden ook verstuurd als personen vermist zijn.

Als je dit bericht beluistert op je voicemail ontbreekt vaak de helft. Deze berichten worden op de noodcentrale gegenereerd door een computer. Computers weten niet dat ze moeten wachten op de biep.

Het bericht wordt beëindigd met 'Beluister je dit bericht op je voicemail en heb je het bericht niet volledig gehoord? Bevestig niet en blijf aan de lijn, het bericht zal zich herhalen."

Hierna wordt gevraagd om te bevestigen of om het bericht opnieuw te beluisteren. Dit zorgt voor verwarring. Als je maar een half bericht hebt gehoord, doe je helemaal niets: niet bevestigen en niet opnieuw beluisteren. Op het einde wordt het volledige bericht automatisch opnieuw afgespeeld.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Schoten via het contactformulier of telefonisch via 03 680 12 70.