Recentelijk circuleren er weer verdachte mails met verzoek tot het storten van geld.

De oplichters maken gebruik van populaire namen of bekende personen om geloofwaardig over te komen en om zo het vertrouwen op te wekken.

Via de mails vraagt men om financiële hulp gezien de “verzender” zich in het buitenland bevindt, een ongeval heeft gehad of ziek is geworden en niet daar aan geld kan geraken.

Wij waarschuwen u om hierop zeker niet in te gaan! De mails worden door malafide personen verstuurd. U kan hierop reageren door de mail gewoon te deleten zonder meer!

Indien uw naam zelf wordt gebruikt als verzender van dergelijke mails raden wij u aan uw mailcontactpersonen te verwittigen dat u deze mail niet heeft verstuurd.

Indien u verdere hinder ondervindt kan u dit steeds melden aan het meldpunt (meldpunt.belgie.be) opgericht door de Federale Overheidsdienst Economie, een website om allerlei vormen van oplichting, bedrog, fraude en illegale handelspraktijken te melden.

Ben je slachtoffer geworden van dergelijke praktijken of heb je nadeel geleden dan kan je klacht indienen bij de politie .