De Lokale Politie Brasschaat is gestart met de aangifte via het internet, een primeur voor België.

Deze nieuwe en snelle manier van aangifte doen - voorlopig enkel voor diefstal van uw fiets - is onderwerp van een proefproject goedgekeurd door de Procureur des Konings te Antwerpen. Dit in aanloop naar een algemeen project van internetaangifte opgevolgd door de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. 

Behoudens de internetaangifte van een fietsdiefstal stellen we nog enkele andere mogelijkheden ter beschikking waarbij we diensten aanbieden en u de bijhorende verplaatsing naar het commissariaat besparen. Zo kan u bijvoorbeeld online verzoeken om afwezigheidtoezicht.


Ons Elektronisch loket:

De rubriek E-loket is onderverdeeld in volgende subrubrieken:

AANGIFTE FIETSDIEFSTAL: hier kan je de diefstal van je fiets online aangeven. Een vereiste is echter dat de dader niet gekend is.

FORMULIEREN: hier vind je volgende documenten: aanvraag afwezigheidtoezicht (online) en een aanvraag voor diefstalpreventie (online).

MELDINGSKAART: hier vind je een online meldingskaart die kan gebruikt worden om niet-dringende politionele meldingen te versturen naar onze diensten.


Persoonlijke aangifte:

Persoonlijke aangifte bij de politie blijft natuurlijk ook mogelijk. U bent nog steeds van harte welkom op het politiecommissariaat aan de Hemelakkers 40 te 2930 Brasschaat. Raadpleeg hiervoor onze openingsuren.

Indien u aangifte wenst te doen van diefstal van uw identiteitskaart dient u een recente pasfoto mee te brengen. Bij verlies van uw identiteitskaart kan u meteen op het gemeentehuis terecht.