comite-p algemene-inspectie

Onze politieagenten (Boechout, Borsbeek, Mortsel, Wijnegem en Wommelgem) komen dagelijks in contact met zeer veel burgers. Wanneer je niet tevreden bent over de manier waarop wij je geholpen hebben, kan je hierover een klacht indienen.

Wie kan een klacht indienen?
Iedereen die niet tevreden is over de manier waarop onze politiemensen hem of haar heeft geholpen en hierover een klacht wil indienen.

Hoe kan u een klacht indienen?
Er zijn vier manieren om een klacht in te dienen:

 1. Je kan een klacht over het optreden van een politieagent van de politiezone Minos indienen door een brief of e-mail te schrijven naar de korpschef. In deze brief vertel je jouw versie van het verhaal. Deze brief stuur je op naar:

  Politiezone Minos
  HCP Siegfried Mertens - korpschef
  Liersesteenweg 1A
  2640 Mortsel

  Of via elektronische weg naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 2. Je kan een klacht over het optreden van een politieagent indienen door een brief of e-mail te richten aan het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten (Comité P). In deze brief vertel je jouw versie van het verhaal. Deze brief moet toekomen op:

  Vast Comité van Toezicht op de politiediensten
  Drukpersstraat 35/1
  1000 Brussel

  Of elektronisch naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 3. Je kan een klacht over het optreden van een politieagent van om het even welke politiezone of van de federale politie indienen door een brief of e-mail te richten aan de Algemene Inspectie van de federale politie en lokale politie (AIG). In deze brief vertel je jouw versie van het verhaal. Deze brief moet toekomen op:
  Algemene Inspectie van de federale en lokale politie
  Boomsesteenweg 180
  2610 Wilrijk

  Of elektronisch naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 4. Je kan een klacht over het optreden van een politieagent indienen aan het loket bij het onthaal van een andere politiezone.

Aanverwante dienstverleningen

Nuttige links