Vanaf 22/08/2016 tot en met 26/08/2016 wordt op de Autolei 283, Wommelgem, kabelwerken en sleufwerken uitgevoerd.
Hierdoor zal een rijstrook op de Autolei vanaf het rond punt van Wommelgem in de richting van Mortsel worden afgesloten over een lengte van 50 meter.
Ook zal de afrit van de autosnelweg E313 “rechtsaf” in de richting van Wommelgem en komende van Antwerpen met 1 rijstrook gesupprimeerd worden.

Er wordt sterke hinder verwacht.

De Politiezone Minos waarschuwt voor criminele organisaties die misbruik maken van Nederlandse bankrekeningnummers. Deze organisaties geven aan (bijvoorbeeld op een tweedehandssite) materiaal te willen verkopen aan particulieren. Zij sturen een kopie van een valse Belgische identiteitskaart (om vertrouwen te winnen) en vragen aan de potentiële kopers om alvast een voorschot te betalen. Nadat de slachtoffers het voorschot hebben betaald worden de goederen niet verstuurd en kan men de verkopers niet meer bereiken.

 

De Politiezone Minos waarschuwt voor valse mails die verspreid worden met als afzenderadres ' Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. '. Hierbij wordt er gemeld dat de factuur nog niet betaald is of dat u uw datavolume heeft overschreden. Men verzoekt daarbij om via het doorklikken op een link de openstaande saldo's over te maken.

Gelieve hier niet op in te gaan. Bij twijfel neemt u contact op met uw operator.

De politiezone Minos wenst een artikel van Het Nieuwsblad onder de aandacht te brengen. Het betreft een methode hoe bendes je bankkaart en kaartcode weten te ontfutselen.

Hierbij het artikel.

Bron: Het Nieuwsblad

Werken Statielei – Pieter Reypenslei.

Van dinsdag 16/08/16 tot en met vrijdag 19/08/16 wordt de Statielei afgesloten in de rijrichting Lier ten gevolge van rioleringswerken ter hoogte van de Pieter Reypenslei. Zwaar verkeer wordt omgeleid via de R11 – Herentalsebaan (Wommelgem) – Lier.

Voor al het andere verkeer is er een omleiding voorzien via  Antwerpsestraat/Mechelsesteenweg/Molenstraat/Sint-Benedictusstraat/Liersesteenweg.
Voetgangers en fietsers kunnen gewoon de Statielei blijven gebruiken.

Dit zal uiteraard voor de nodige verkeershinder zorgen. Hulpdiensten en openbaar vervoer kunnen gebruik maken van de trambedding op de Statielei en moeten de omleiding niet volgen.

De geplande werken op 8/8/16 gaan niet door.