BELANGRIJK

De politiezone MINOS doet een oproep aan alle burgers die informatie hebben over de recente brandstichtingen te Wommelgem.

Alle informatie hieromtrent is nuttig en kan bezorgd worden via het e-mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Bij de Broeders Alexianen in Boechout sloegen gisteren de stoppen door van een psychiatrische patiënt. De politie en de brandweer kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Rond 21.30 uur gisterenavond is een patiënt in het psychiatrische ziekenhuis in Boechout compleet het noorden kwijtgeraakt. Het personeel raakte zodanig bedreigd dat ze de politie erbij haalden. "De man van Poolse origine werd vorige week met een gedwongen opname in het ziekenhuis ingecheckt. Hij gaf de hele week al geregeld problemen in de instelling. Deze avond is het dan helemaal uit de hand gelopen en heeft het personeel onze bijstand ingeroepen," vertelt commandant Johan Wonnink van de politiezone Minos.

"Hij heeft een brandblusapparaat leeg gespoten in de gangen en ook een brandslang opengedraaid. Dat laatste veroorzaakte dan heel wat wateroverlast op de afdeling. Samen met het personeel zijn de politieagenten er in geslaagd de man in een isoleerkamer te steken." De man in kwestie raakte licht gekwetst aan zijn hand door eigen toedoen, toen hij de brandslang van de muur haalde. Het personeel raakte niet gewond. (MDR/NBA)

Hier een voorbeeld van hoe de burgers en de lokale politie perfect kunnen samenwerken, met een succesvol resultaat. 

Bron: Het Laatste Nieuws 

 

Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking
getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar
en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot
een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand
tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo
het eerste land dat een duidelijke ondersteuning biedt aan slachtoffers van
seksisme.

Voor meer informatie kan u hier de brochure anti-seksisme gebruiksaanwijzing downloaden.

De Politiezone Minos is dringend op zoek naar 2 Hoofdinspecteurs om het team van de interventiedienst te versterken. 

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met Commissaris Johan Wonnink - T: 03/451.98.03