Op donderdag 11 december 2014 gaat de actie '1DAGNIET' door. Dit is een actie die doorgaat in België en Nederland. Verschillende instanties slaan de handen in elkaar en gaan de strijd aan tegen woninginbraken. Natuurlijk kan hierbij de politie niet ontbreken.

De politiezone MINOS neemt hier actief aan deel en dit samen met de gemeenten en de BIN-netwerken. Dit gebeurt o.a. door verschillende sensibiliseringsacties uit te werken:

- de politie zal vanaf dinsdag 25 november 2014 t.e.m. donderdag 11/12/2014 affiches in de brievenbussen steken waarop enkele tips staan genoteerd hoe men best een woning beschermt tegen inbraak.

- 'Politie wordt inbreker' - op 11 december 2014 gaan er verschillende ploegen van de politie MINOS op wandeling en kruipen in de huid van inbrekers. Zodra zij aan een woning komen waarbij zij de kans zien om in te breken bellen zij aan bij de burger om hem/haar te wijzen op de risico's. Indien de burger niet thuis is wordt er een papieren 'voetspoor' achtergelaten in de brievenbus met hierop de bemerkingen.

- Op 6 december 2014 gaan de leden van de BIN-netwerken op wandeling. Hierbij bezoeken zij de inbraakgevoelige wijken en noteren de onregelmatigheden en melden dit aan de coördinator van de BIN-netwerken bij de Politie MINOS.

banner 1 dag niet 

BELANGRIJK

De politiezone MINOS doet een oproep aan alle burgers die informatie hebben over de recente brandstichtingen te Wommelgem.

Alle informatie hieromtrent is nuttig en kan bezorgd worden via het e-mailadres Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Bij de Broeders Alexianen in Boechout sloegen gisteren de stoppen door van een psychiatrische patiënt. De politie en de brandweer kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Rond 21.30 uur gisterenavond is een patiënt in het psychiatrische ziekenhuis in Boechout compleet het noorden kwijtgeraakt. Het personeel raakte zodanig bedreigd dat ze de politie erbij haalden. "De man van Poolse origine werd vorige week met een gedwongen opname in het ziekenhuis ingecheckt. Hij gaf de hele week al geregeld problemen in de instelling. Deze avond is het dan helemaal uit de hand gelopen en heeft het personeel onze bijstand ingeroepen," vertelt commandant Johan Wonnink van de politiezone Minos.

"Hij heeft een brandblusapparaat leeg gespoten in de gangen en ook een brandslang opengedraaid. Dat laatste veroorzaakte dan heel wat wateroverlast op de afdeling. Samen met het personeel zijn de politieagenten er in geslaagd de man in een isoleerkamer te steken." De man in kwestie raakte licht gekwetst aan zijn hand door eigen toedoen, toen hij de brandslang van de muur haalde. Het personeel raakte niet gewond. (MDR/NBA)

Hier een voorbeeld van hoe de burgers en de lokale politie perfect kunnen samenwerken, met een succesvol resultaat. 

Bron: Het Laatste Nieuws 

 

Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking
getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar
en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot
een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand
tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo
het eerste land dat een duidelijke ondersteuning biedt aan slachtoffers van
seksisme.

Voor meer informatie kan u hier de brochure anti-seksisme gebruiksaanwijzing downloaden.