Herinrichting Autolei – Draaiboomstraat

Iets vroeger dan verwacht zal de volgende fase van dit werk aanvatten, namelijk morgen 28/08/2015 i.p.v. 31/08/2015. De aannemer zal de middenstrook van de Autolei t.h.v. de Ternesselei/Ernest Claeslaan herinrichten. De afslagstrook, komende van Borsbeek, om de Ernest Claeslaan te bereiken wordt dan afgesloten. Buiten de spitsuren (9-16u) wordt richting Borsbeek één rijstrook ingenomen.

De 3de rijstrook en het kruispunt met de Ternesselei gaat tijdelijk open. Omdat er opnieuw 2 rijstroken beschikbaar zijn richting Schilde zal de uitrit 18 E313 ook opengesteld worden. Om de Ernest Claeslaan (komende uit de richting van Borsbeek) te bereiken dient men een ommetje te maken via Ternesselei – Draaiboomstraat – Autolei.

Deze fase duurt in principe tot en met 08/09/2015.

Vanaf 03/08/2015 tot en met 01/11/2015 werd er een vergunning afgeleverd voor de weder aanleg van de Schoolstraat te Wijnegem.

Hierdoor zal deze tussen de Bergenstraat en de Turnhoutsebaan worden afgesloten voor het verkeer.

Op maandag 20 juli 2015 werd de lokfiets van de zone reeds voor een eerste maal gestolen. De lokfiets heeft dus onmiddellijk zijn vruchten afgeworpen.

De dader werd opgepakt en bovendien werden er 15 andere gestolen fietsen teruggevonden. De zone is zeer tevreden met het resultaat en zal in de toekomst nog intensief met de lokfiets(en) blijven werken.

Hierbij een artikel; bron HLN.

Ten behoeve van Wijnegem Autoluw zullen volgende straten op 20/09/2015 tussen 09u00 en 22u00 afgesloten zijn:

Het Loo (volledig), Frans Van Schevensteenstraat tussen Koolsveldlaan en Peter Benoitstraat, Krommelei tussen Schijnbeemdenlaan en Rozenlaan alsook na de Rozenlaan richting Dorenboslaan, Koolsveldlaan tussen Schijnbeemdenlaan en Rozenlaan, Lazaretstraat volledig, Brouwerslaan tussen Koolsveldlaan en Turnhoutsebaan, Schoolstraat tussen Kerkhofstraat en de Lange Kruisweg, Veldstraat tussen Weydveldstraat en Lange Kruisweg, Hippolyte Meeusstraat net voor Helenalei, Helenalei vanaf de Rode Dreef tot en met de Hippolyte Meeusstraat, Broekstraat en Reigerslaan vanaf de Schijnbeemdenlaan als vanuit de richting ’s Gravenwezelsteenweg vanaf de eerste bebouwing in de Broekstraat, Kasteellei, vrije doorgang naar Stokerijstraat verzekerd, Molendreef vanaf de Lindenlei, Koolsveldlaan tussen Wommelgemsteenweg en Brouwerslaan, Lange Kruisweg tussen Veldstraat en Voetbalstraat, Rode Dreef tussen Ruiterslaan en Molenheide, Sint Sebastiaansplaats één zijde afgesloten, Vuurkruisenlaan tussen Fortveldstraat en J.B. Pittoorsstraat, J.B. Pittoorsstraat tussen Turnhoutsebaan en Vuurkruisenlaan, Kanaalstraat tussen Turnhoutsebaan en Kraaidijk nummer 3, Ridder Gustaaf van Havrelaan tussen Merksemsebaan en Salvialaan, Schijnbeemdenlaan tussen Turnhoutsebaan en Peter Benoitstraat, Fortveldstraat tussen Turnhoutsebaan en Vuurkruisenlaan, Bergenstraat tussen Merksemsebaan en de Veldstraat, Toegang- en uitgangsweg Rust en verzorgingstehuis RUSTENBORG: Dit kan via de Turnhoutsebaan vervolgens de Jozef Nauwelaertsstraat en dan de Koolsveldlaan.

Bij verlies van jouw fiets kan je steeds de website www.gevondenfietsen.be raadplegen. Herken je je fiets op de website? Doe dan meteen online een aanvraag om hem terug te krijgen. Een voorafgaande aangifte van de diefstal van de fiets bij de politie kan waardevol zijn om te bewijzen dat de fiets jouw eigendom is.