Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking
getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar
en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot
een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand
tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo
het eerste land dat een duidelijke ondersteuning biedt aan slachtoffers van
seksisme.

Voor meer informatie kan u hier de brochure anti-seksisme gebruiksaanwijzing downloaden.

In het kader van de nakende herinrichting van de Autolei en het kruispunt met de Draaiboomstraat te Wommelgem, starten op maandag 08/09/2014 voorbereidende werkzaamheden.

In een 1e fase zal het verkeer van de Autolei te Wommelgem, tussen het Groot Schijn en de Ernest Claeslaan in de richting van Borsbeek, op 1 rijstrook worden gebracht.

De 2e fase (start rond 22/09/2014) zal de inname van 1 rijstrook in de andere rijrichting tot gevolg hebben, tussen het op-en uitrittencomplex en de Draaiboomstraat. In die fase is tevens een 2-daagse afsluiting van de Ternesselei voorzien.

Gelieve rekening te houden met sterke verkeershinder gedurende +/- 1 maand.

draaiboomstraat 

De Politiezone Minos is dringend op zoek naar 2 Hoofdinspecteurs om het team van de interventiedienst te versterken. 

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met Commissaris Johan Wonnink - T: 03/451.98.03

In Fort IV, de thuisbasis van de Cliniclowns, vond een groot feest plaats voor vele kinderen, hun begeleiders, sympathisanten en de clowns/personeel zelf.

‘We begonnen 20 jaar geleden met twee clowns op twee plaatsen. We zijn blij dat het er zo’n twintig zijn in meer dan dertig plaatsen, waaronder niet enkel ziekenhuizen, maar ook medisch-pedagogische instituten en ook thuis’, zei dagelijks bestuurder Valérie Van Gastel aan koningin Mathilde en Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V), die het feest bijwoonden.

De initiatiefnemers zagen in 1993 een documentaire over een soortgelijk project in een Brussels ziekenhuis, waarna plannen werden gesmeed voor een project in Antwerpen, gesteund door de Antwerpse Lions-clubs. Aanvankelijk had de vzw de naam Ziekenhuisclowns Lions Antwerpen, maar in 2002 veranderde dat in Cliniclowns vzw.

Koningin Mathilde nam uitgebreid de tijd om met de kinderen en clowns te praten. Wie er door ziekte en/of handicap niet bij kon zijn, kon de feestelijkheden via de webcam volgen.

Sinds 2008 entertainen de clowns ook op die manier kinderen, een aanpak die werd opgezet doordat ziekteperiodes steeds vaker thuis en steeds minder in het ziekenhuis worden doorgebracht. Kinderen die niet via de webcam contact kunnen maken, kunnen een aanvraag doen voor een huisbezoek van een speciale clownsbus.

mathilde1

 Meer info via Gazet van Antwerpen.

LPZ Minos verspreidt een oproep om alert te zijn voor "Microsoft" oplichters.

De afgelopen weken werden opnieuw tientallen mensen in de zone gecontacteerd door fraudeurs die zich telefonisch uitgeven voor Microsoftmedewerkers. Deze bellen u op en stellen voor om (niet bestaande) problemen op uw computer op te lossen. De oplichters proberen uiteindelijk het slachtoffer vertrouwelijke gegevens te ontfutselen en vragen te surfen naar een bepaalde website.

Nadat de gedupeerde de bewuste website heeft bezocht, kunnen de oplichters van op afstand zichzelf toegang geven tot de computer van het slachtoffer. De oplichters installeren kwaadaardige software op de computer waarmee ze op later tijdstip nog toegang hebben. De oplichters vragen ook om hen te betalen voor bewezen diensten en blokkeren zelf de computer als de gebruiker weigert te betalen.

Ga in geen geval in op dergelijke telefoontjes ! Geen geef vertrouwelijke informatie door!

Mensen die al het slachtoffer werden van de oplichters wordt aangeraden hun computer los te koppelen van het internet en een virusscan uit te voeren. Slachtoffers kunnen bij de lokale politie ook aangifte doen voor hacking en sabotage.

Wil je meer weten over MICROSOFT, zie link.

http://www.microsoft.com/nl-be/security/online-privacy/avoid-phone-scams.aspx

Een andere wijze van oplichten is het verzenden van MALAFIDE E-MAIL, MET LOGO EN HANDTEKENING, WAAROP JE IN GEEN GEVAL MAG INGAAN (de linken zijn weggelaten).

 

----- Original Message -----

From: Centraal Justitieel Incassobureau<>(link)

Sent: Friday, May 23, 2014 10:48 PM

Subject: Betalingsverzoek CJIB.

(link)

Geachte bestuurder,

U hebt een beschikking en vervolgens twee aanmaningen ontvangen voor het overtreden van een verkeersvoorschrift.

Het openstaande bedrag is niet volledig op de rekening van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) bijgeschreven.

Daarom zullen wij de bank opdracht gegeven uw rekening te blokkeren per maandag 26 mei 2014.

Alleen persoonlijk bij het BKR zelf kunt u inzage krijgen in de informatie die het BKR over u ontvangt.

Het blokkeren van rekening betekent dat de toegang tot uw rekening geblokkkeerd is met ingang 26-05-2014 voor een periode van vier werken.

Met de 3v online krediet kunt u online op onze website de betaling voldoen. U dient hieronder te klikken op " 3v credit kopen ".

3v credit kopen (link staat in RIR)

Let op: nadat uw de 3v (prepaid credit) heeft gekocht dient u de 19 cijferige nummercode hieronder te activeren om de betaling te voldoen.

Klik hieronder op aanmaning betalen.

Aanmaning betalen (link staat in RIR)

Het volledige bedrag van Eur 155,00 (inclusief kosten) moet uiterlijk 26-05-2013 worden betaald. Doet u dit niet, dan wordt u per 26-05-2014 geregisteerd bij BKR.

Voorkom blokkade van uw rekening.

Hoogachtend,

(link)

Centraal Justitieel Incassobureau

Ook dit is een pure vorm van oplichting om slachtoffers een som te doen betalen.

Het is duidelijk dat het eerste Hacking is en het tweede oplichting met internet.

"Slachtoffers" kunnen zich melden via de website van de FedPol / E-Cops.