Er zijn opnieuw besmettingen met hoogpathogene vogelgriepvirus H5N8 vastgesteld bij 2 hobbyhouders, respectievelijk in Sainte-Ode (provincie Luxemburg) en in Soignies (provincie Henegouwen). Rond deze besmettingen is telkens een tijdelijke bufferzone met een straal van ongeveer 3 km aangeduid. In deze zone geldt een vervoersverbod voor pluimvee, andere vogels en broedeieren en moet alle pluimvee binnen gevoederd worden. Omdat het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden. Het FAVV vraagt alle pluimveehouders om waakzaam te zijn en een dierenarts te raadplegen wanneer hun vogels ziek zijn of plots sterven.

Welke maatregelen worden genomen als gevolg van deze besmetting?

Lees meer →

Op 3 februari 2017, omstreeks 18 uur, onderschepte de politie een bestelwagen die in Rijnsburg, in de buurt van Leiden (Nederland), werd gestolen. Toen de bestelwagen werd gestolen, was deze gevuld met planten. Toen het voertuig werd aangetroffen, was het gevuld met waardevol werkmateriaal. De bestuurder kon geen verklaring geven over de herkomst van het materiaal.

De onderzoekers zijn nog steeds op zoek naar de rechtmatige eigenaars van deze goederen.
Indien er mensen zijn die hun eigendom herkennen, kunnen ze contact opnemen met de Politiezone Het Houtsche via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. t.a.v. HINP Jean-Luc Hamers.

De speurders vragen ook de aankoopbon, factuur of andere bewijzen van eigendom mee te sturen met het bericht.

Het werkmateriaal ziet u hier.

Politie MINOS doet mee aan de zomerbob 2017. De campagne loopt van vrijdag 9/6 tot en met maandag 4/9. Van vrijdag 9/6 tot maandag 12/6 loopt eveneens het 'weekend zonder alcohol'.

Sinds begin dit jaar werd de snelheidsbeperking in de Krijgsbaantunnel (R11 t.h.v. de luchthaven) opgetrokken van 50 km/u naar 70 km/u.

De snelheidsborden “50” werden toen verwijderd. Omdat sedert 1/1/2017 in Vlaanderen buiten de bebouwde kom 70 km/u de norm is geworden, heeft de wegbeheerder geen nieuwe snelheidsborden geplaatst.

We merken dat sommige bestuurders zich nog houden aan de vroegere snelheidsbeperking van 50 km/u. We bevestigen dat de snelheidsbeperking wel degelijk 70 km/u bedraagt in de tunnel.

Uiteraard brengen wij in herinnering dat de snelheid van uw voertuig dient aangepast te worden aan de omstandigheden op de weg (bijv. file, regen, lading …).

Op woensdag 24 mei 2017 opende politiezone MINOS officieel het nieuw politiekantoor te Boechout. Hierin neemt de nabijheidspolitie (wijk) van Boechout haar intrek. Het nieuwe commissariaat is gevestigd in de Ijzerlei 1.