De politiezone MINOS kondigt met trots de oprichting van 2 nieuwe buurtinformatienetwerken aan. In Wijnegem zijn voortaan BIN Wijnegem Zuid & BIN Zevenbunder actief. Wij kijken uit naar een vlotte samenwerking met hen.

Interesse om inspecteur van politie te worden? Grijp dan nu je kans en neem deel aan het ‘fast track’ proefproject, hetgeen inhoudt :

Kandidaten voor het basiskader (voorlopig enkel voor campus Vesta) kunnen er voor kiezen om de selectieproeven via een versnelde procedure te doorlopen. Dit betekent dat alle selectieproeven doorlopen worden binnen een tijdspanne van ± 1,5 week (van 20 t.e.m. 28 augustus 2018). 

Voorwaarden : 

Lees meer →

Parkeerverbodsborden voor een verhuis?

Een container voor je deur omdat je gaat verbouwen?
Een terras voor je handelszaak, of een stoepbord?
Dan doe je in Mortsel je aanvraag vanaf 26 maart digitaal.
(Enkel voor inwoners van Mortsel.)

De aanvraagprocedure van al deze zaken loopt in Mortsel vanaf 26 maart digitaal. Maak een account aan op het digitale platform via www.mortsel.be/iod, kies de categorie die je nodig hebt, vul je gegevens in en doe je betaling meteen online. Wij verwerken je aanvraag en leveren je vergunning digitaal af.

De theorie is heel eenvoudig, maar in de praktijk is dit alles best een ingewikkelde materie. Lees dus zeker aandachtig alle informatie op de website https://www.mortsel.be/iod, vóór je je aanvraag start!

Afgelopen nacht heeft PZ MINOS een WODCA-actie gehouden op verschillende wegen in de politiezone. Hierbij werden 352 autobestuurders gecontroleerd op alcohol- en druggebruik. Ruim 5% van de gecontroleerden hadden te diep in het glas gekeken.

 

Identificeer altijd je bezoeker

Weet wie je toelaat in je woning. Een onbekende bezoeker kan een dief zijn die met een list je woning binnen wil geraken. Zo zijn er valse politiemensen, valse controleurs van de gas- of watermaatschappij tot verkopers van allerlei producten. Je hebt het recht om iedereen de toegang tot je huis te weigeren, zelfs iemand van de politie!

Om een diefstal met list te voorkomen, is er één gouden raad: identificeer jouw bezoeker! Vraag altijd naar de officiële dienstkaart van de bezoeker en de reden van het bezoek. Een echte politieambtenaar draagt meestal een uniform met logo van de politie, een graad- en naamplaatje en heeft zijn identificatiekaart mee. Enkele nuttige weetjes en tips:

Lees meer →