Deze maand ontving de zone een felicitatie. Deze keer voor de vrouwelijke inspecteur die de begeleiding heeft gedaan van de Meiboomplanting, welke plaats vond op het Kerkplein. Zij werd bedankt voor de goede opvolging en fijne samenwerking.

Altijd fijn om te horen dat de samenwerking tussen burgers en politie vlot en aangenaam verloopt.

Hartelijk dank voor de felicitatie!

Op dinsdag 30 mei tussen 8u & 12u kunnen er geen documenten worden opgesteld en/of afgeleverd in onze politiekantoren.

Voor andere zaken kan u uiteraard wel in onze kantoren terecht.

Voor dringende politiehulp belt u 101.

Onze excuses voor dit ongemak.

Naar aanleiding van de nieuwe wetgeving die de identificatie van alle klanten van prepaid simkaarten verplicht maakt, is het belangrijk extra te melden dat de simkaart van een alarmsysteem ook moet worden geregistreerd. Indien dit niet gebeurt wordt deze geblokkeerd.  Gelieve hiervoor contact op te nemen met uw provider.

Op donderdag 18/5 zijn onze wijkkantoren te Boechout, Borsbeek, Wommelgem en Wijnegem de hele dag gesloten voor het publiek. De wijken zijn eveneens niet telefonisch bereikbaar.

U kan die dag wel terecht op het onthaal te Mortsel -->  Liersesteenweg 1a – gebouw rechts van het stadhuis.

Telefoonnummer onthaal Mortsel : 03/451.98.98

Voor dringende politiehulp belt u 101.

Bedankt voor uw begrip. 

De Blue Whale Challenge, een trend die ontstaan is in Rusland en sinds enkele weken de wereld bezig houdt, heeft ondertussen ook ons land bereikt. Jongeren die deelnemen aan de Blue Whale Challenge worden uitgedaagd om 50 opdrachten uit te voeren, waaronder zichzelf verminken. Op die manier wordt de drempel tot de laatste opdracht, het plegen van zelfmoord, steeds lager.

Hoe herken je deze deelnemers? Jongeren die willen deelnemen aan deze challenge, laten dit via sociale media weten. Zij doen dit door hashtags te gebruiken die naar die challenge verwijzen (#blauwewalvis, #zeevanwalvissen of #420). Hij of zij wordt dan gecontacteerd door de uitdager, die de opdracht geeft om uitdagingen van de lijst aan te gaan. Eenmaal in het spel, is het terugtrekken uit deze challenge bijzonder moeilijk, omdat je mentaal gemanipuleerd of zelfs bedreigd wordt.

Lees meer →