De laatste besmetting dateert al van 3 weken geleden, ook in de buurlanden evolueert de situatie gunstig. Dit wijst erop dat er heel wat minder vogelgriepvirus circuleert bij wilde vogels. De kans op besmetting van gehouden vogels is daardoor voldoende afgenomen om de meeste voorzorgsmaatregelen bij hobbyhouders te laten vallen.

Wat verandert er voor hobbyhouders?

Lees meer →

In de Van Tichelenlei wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd vanwege wegenwerkren. Het verkeer komende van de Autolei kan steeds de Van Tichelenlei inrijden. Het verkeer komende uit het centrum dient te rijden via de Draaiboomstraat.

De werken staan gepland tot 18/4/2017.

Op 6 maart 2017 starten de wegenwerken voor de heraanleg van de Torenstraat en Wijnegemsteenweg (nr. 2 - 48) te WOMMELGEM.

Wegomleggingen voor doorgaand verkeer:

 •          Voor gemotoriseerd verkeer: langs de Uilenbaan, Ternesselei, Hoevenstraat en Handboogstraat.
 •          Voor openbaar vervoer - lijn 140 en 141:
  •    richting Wommelgem langsheen de Uilenbaan, Doornaardstraat, Ternesselei, Hoevenstraat en Handboogstraat.
  •    Richting Wijnegem langsheen de Handboogstraat, Dasstraat, Ternesselei, Doornaardstraat en Uilenbaan.
  •    De bushaltes Kaakstraat en Torenstraat worden hierdoor niet bediend en vervangen door een bushalte in de Handboogstraat. Ook de bushaltes van lijn 421 langsheen het gewijzigde traject worden gebruikt.
 •          Voor fietsers: langs de Koralenhoeve, Kapelstraat, Jan Moonsstraat en Kerkplaats.
 •          Voor voetgangers: de voetpaden blijven maximaal in gebruik en voetgangers zullen de werfzone kunnen passeren.
 •          De wegomlegging zal duidelijk worden gesignaleerd en reeds worden voorgesignaleerd op de gewestwegen. Er is geen doorgang mogelijk tussen de dorpskernen van Wijnegem en Wommelgem.
 •          Fase I: Kerkplaats – Beukenlaan: ± 19 werkdagen (einde paasvakantie)
 •          Fase II: Beukenlaan – Jos Swinkelsstraat: ± 17 werkdagen (± eind mei)
 •          Fase III: Jos Swinkelsstraat – Koralenhoeve: ± 32 werkdagen (± begin schooljaar)

In bijlage vinden jullie een overzicht van de omleidingen.

De werken verlopen in drie fases:

Lees meer →

Tussen 08/03/2017 en 21/04/2017 wordt de Van Tichelenlei te Wommelgem, tussen de Kandonklaan en Autolei, wegens wegeniswerken volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers kunnen er nog wel doorrijden rijdende richting Autolei.

De heraanleg van de Torenstraat & Wijnegemsteenweg zal starten op maandag 6 maart 2017. Doorgaand verkeer zal onmogelijk zijn gedurende de werken die minstens zullen duren tot het bouwverlof 2017. Een omleiding voor autoverkeer en fietsers zal ingesteld worden en tevens zal VVM De Lijn een andere reisweg nemen. De signalisatie en omleiding zal grotendeels hetzelfde zijn als op het moment van de nutswerken vorig jaar. Meer informatie volgt later.