Bij de Broeders Alexianen in Boechout sloegen gisteren de stoppen door van een psychiatrische patiënt. De politie en de brandweer kwamen ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Rond 21.30 uur gisterenavond is een patiënt in het psychiatrische ziekenhuis in Boechout compleet het noorden kwijtgeraakt. Het personeel raakte zodanig bedreigd dat ze de politie erbij haalden. "De man van Poolse origine werd vorige week met een gedwongen opname in het ziekenhuis ingecheckt. Hij gaf de hele week al geregeld problemen in de instelling. Deze avond is het dan helemaal uit de hand gelopen en heeft het personeel onze bijstand ingeroepen," vertelt commandant Johan Wonnink van de politiezone Minos.

"Hij heeft een brandblusapparaat leeg gespoten in de gangen en ook een brandslang opengedraaid. Dat laatste veroorzaakte dan heel wat wateroverlast op de afdeling. Samen met het personeel zijn de politieagenten er in geslaagd de man in een isoleerkamer te steken." De man in kwestie raakte licht gekwetst aan zijn hand door eigen toedoen, toen hij de brandslang van de muur haalde. Het personeel raakte niet gewond. (MDR/NBA)

Hier een voorbeeld van hoe de burgers en de lokale politie perfect kunnen samenwerken, met een succesvol resultaat. 

Bron: Het Laatste Nieuws 

 

Op 3 augustus 2014 is er een nieuwe wet ter bestrijding van seksisme in werking
getreden: voortaan kan elk gebaar of elke handeling waarbij een persoon zwaar
en openlijk geminacht wordt  omwille van zijn/haar geslacht, leiden tot
een verschijning voor de strafrechtbank, die een gevangenisstraf van één maand
tot één jaar en/of een boete van 50 tot 1000 euro kan uitspreken. België is zo
het eerste land dat een duidelijke ondersteuning biedt aan slachtoffers van
seksisme.

Voor meer informatie kan u hier de brochure anti-seksisme gebruiksaanwijzing downloaden.

De Politiezone Minos is dringend op zoek naar 2 Hoofdinspecteurs om het team van de interventiedienst te versterken. 

Indien u interesse heeft kan u contact opnemen met Commissaris Johan Wonnink - T: 03/451.98.03

In Fort IV, de thuisbasis van de Cliniclowns, vond een groot feest plaats voor vele kinderen, hun begeleiders, sympathisanten en de clowns/personeel zelf.

‘We begonnen 20 jaar geleden met twee clowns op twee plaatsen. We zijn blij dat het er zo’n twintig zijn in meer dan dertig plaatsen, waaronder niet enkel ziekenhuizen, maar ook medisch-pedagogische instituten en ook thuis’, zei dagelijks bestuurder Valérie Van Gastel aan koningin Mathilde en Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V), die het feest bijwoonden.

De initiatiefnemers zagen in 1993 een documentaire over een soortgelijk project in een Brussels ziekenhuis, waarna plannen werden gesmeed voor een project in Antwerpen, gesteund door de Antwerpse Lions-clubs. Aanvankelijk had de vzw de naam Ziekenhuisclowns Lions Antwerpen, maar in 2002 veranderde dat in Cliniclowns vzw.

Koningin Mathilde nam uitgebreid de tijd om met de kinderen en clowns te praten. Wie er door ziekte en/of handicap niet bij kon zijn, kon de feestelijkheden via de webcam volgen.

Sinds 2008 entertainen de clowns ook op die manier kinderen, een aanpak die werd opgezet doordat ziekteperiodes steeds vaker thuis en steeds minder in het ziekenhuis worden doorgebracht. Kinderen die niet via de webcam contact kunnen maken, kunnen een aanvraag doen voor een huisbezoek van een speciale clownsbus.

mathilde1

 Meer info via Gazet van Antwerpen.