Parkeerverbodsborden voor een verhuis?

Een container voor je deur omdat je gaat verbouwen?
Een terras voor je handelszaak, of een stoepbord?
Dan doe je in Mortsel je aanvraag vanaf 26 maart digitaal.
(Enkel voor inwoners van Mortsel.)

De aanvraagprocedure van al deze zaken loopt in Mortsel vanaf 26 maart digitaal. Maak een account aan op het digitale platform via www.mortsel.be/iod, kies de categorie die je nodig hebt, vul je gegevens in en doe je betaling meteen online. Wij verwerken je aanvraag en leveren je vergunning digitaal af.

De theorie is heel eenvoudig, maar in de praktijk is dit alles best een ingewikkelde materie. Lees dus zeker aandachtig alle informatie op de website https://www.mortsel.be/iod, vóór je je aanvraag start!

Afgelopen nacht heeft PZ MINOS een WODCA-actie gehouden op verschillende wegen in de politiezone. Hierbij werden 352 autobestuurders gecontroleerd op alcohol- en druggebruik. Ruim 5% van de gecontroleerden hadden te diep in het glas gekeken.

 

Identificeer altijd je bezoeker

Weet wie je toelaat in je woning. Een onbekende bezoeker kan een dief zijn die met een list je woning binnen wil geraken. Zo zijn er valse politiemensen, valse controleurs van de gas- of watermaatschappij tot verkopers van allerlei producten. Je hebt het recht om iedereen de toegang tot je huis te weigeren, zelfs iemand van de politie!

Om een diefstal met list te voorkomen, is er één gouden raad: identificeer jouw bezoeker! Vraag altijd naar de officiële dienstkaart van de bezoeker en de reden van het bezoek. Een echte politieambtenaar draagt meestal een uniform met logo van de politie, een graad- en naamplaatje en heeft zijn identificatiekaart mee. Enkele nuttige weetjes en tips:

Lees meer →

Vanaf donderdag 1/3/2018 is er terug laatavondopening in de wijkkantoren te Boechout, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem. Op maandag zijn de kantoren te Boechout, Borsbeek en Wommelgem extra geopend van 18:00 - 21:00 uur. Op donderdag is het kantoor te Wijnegem extra geopend van 18:00 - 21:00 uur.

Het zonaal onthaal is 24/24u 7/7d geopend en telefonisch bereikbaar op 03/451.98.98.

Voor dringende politiehulp belt u 101.

De laatste tijd verschijnen er alweer verschillende phishing mails. Dit zo gezegd komende van banken (AXA, Argenta, ...) als van de federale politie (aanmaningsmails). Belangrijk is dat u niet ingaat op de mails en dus niet klikt op de meegestuurde linken.

Weet dat de politie geen boetes of aanmaningen verstuurt via mail.  Wanneer u slachtoffer bent geworden en dus nadeel heeft geleden, doe dan zeker aangifte bij uw politiekantoor.