foto omslag twitter2
Contactgegevens
Liersesteenweg 1
2640 Mortsel
T 03 451 98 98 | F 03 451 98 99
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Openingsuren
Permanent open
Teammanager Dringende Politiehulp
 

Liliane Keuleers
Hoofdcommissaris
T 03 451 98 44

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Annebelle Smets
commissaris
T 03 451 98 44

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

De dienst Dringende Politiehulp verzorgt alle dagen de klok rond elke oproep die politiehulp vereist. Daarbijkomend rijden zij gerichte patrouilles, voeren ze toezichten uit en nemen zij deel aan acties en federale opdrachten. Naargelang het tijdstip in de week of weekend zijn er een variabel aantal patrouillewagens op de baan.

Samenstelling
De dienst bestaat uit 8 Hoofdinspecteurs en 40 Inspecteurs die onder de algemene leiding van een Hoofdcommissaris staan. De Hoofdinspecteurs zorgen voor de aansturing van de interventieploegen op het terrein en hebben de bevoegdheid ‘Officier van Gerechtelijke Politie/Hulpofficier van de Procureur des Konings’ (OGP/HPK). Zij kunnen dus op basis van deze bevoegdheid bepaalde dwangmaatregelen nemen zoals : het uitvoeren van arrestaties, huiszoekingen, inbeslagnames en andere opdrachten die worden opgelegd door justitie.

Enkele cijfers
De meest courante interventieopdrachten handelen over inbraken, verkeersongevallen, overlast, geschillen, vechtpartijen en verdwijningen. In 2016 werden er 10.992 interventies uitgevoerd in onze politiezone. Hieruit kunnen we stellen dat onze politiezone, na grootstad Antwerpen, de drukste lokale politiezone van het arrondissement Antwerpen is. Voor de verdere details kan u ons Jaarverslag 2016 raadplegen. (weldra beschikbaar op de website)

Interne communicatie
Dagelijkse briefings
Voor dienstaanvang worden er korte overlegmomenten georganiseerd door de dienstdoende Hoofdinspecteurs. Hierdoor is elke interventieploeg maximaal geïnformeerd alvorens effectief de baan op te gaan. Het inspelen op het veiligheidsaspect is hierin fundamenteel en van het grootste belang.
Wekelijkse operationele briefings
Elke maandag is er een operationele briefing waarop alle diensten zijn vertegenwoordigd. De operationele actualiteit wordt overlopen en tevens wordt via deze weg de informatiestroom doorheen de politiezone MINOS gestimuleerd.

Acties
In functie van de capaciteit en de steeds terugkerende fenomenen worden er door de dienst Dringende Politiehulp verschillende acties georganiseerd. Deze betreffen veelal gerechtelijke acties in het kader van inbraken en verkeerscontroles in functie van de prioriteiten die worden opgelegd (gordeldracht, gebruik GSM achter het stuur, rijden onder invloed, roodlichtcontrole,...). Inbraakgevoelige wijken en drukke verkeersassen komen hier vrijwel steeds aan bod.