Prettige vakantie vanwege de politiezone Minos

De vakantie is een drukke periode voor inbrekers. Heel veel mensen zijn op reis en met wat geluk hebben ze hun woning min of meer onbewaakt achtergelaten. Met een paar kleine ingrepen maakt u het voor dieven oninteressant om net uw woning uit te kiezen.

De politiezone Minos houdt een oogje in het zeil
Wanneer u ons op de hoogte brengt van uw langdurige afwezigheid, dan kunnen wij een oogje in het zeil houden. U kan vakantietoezicht online aanvragen via police-on-web of door het formulier vakantietoezicht in te vullen, af te drukken en binnen te brengen op uw lokaal onthaal.

Enkele belangrijk tips :

Wees discreet
Trek in ieder geval niet de aandacht van potentiële inbrekers door tegen iedereen te vertellen dat u op reis vertrekt of door een briefje op deur of raam te plakken voor de bakker of melkboer die aan huis levert. Zorg ervoor dat iemand uw brievenbus regelmatig komt leegmaken: een volle brievenbus is voor een dief een signaal dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. De persoon die uw brievenbus leegmaakt kan ook de rolluiken of gordijnen openen of sluiten of indien nodig het gras maaien of de heg snoeien.

Bescherm uw goederen
Het lijkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten mensen het af en toe. Sluit alle deuren, ramen (ook die van de kelder), koepels en dakvensters. Laat ook geen ladders of gereedschap slingeren in de tuin, die zouden de inbreker kunnen helpen. Bedenk dat een inbreker na gemiddeld drie minuten zijn poging staakt, omdat na die tijd het risico aanzienlijk vergroot. Bewaar waardevolle voorwerpen in een kluis en wanneer dat niet kan, noteer dan de serienummers en verberg ze op een niet voor de hand liggende plaats.

Sleutels en alarm
Laat uw sleutels niet in het slot zitten geef ze aan de persoon die uw brievenbus komt leegmaken of neem ze mee. Activeer het alarm wanneer u vertrekt en breng de alarmcentrale op de hoogte van uw afwezigheid.

Verzekeringspolis
Controleer vóór uw vertrek nog de geldigheid van uw brand- en diefstalverzekering.

Wij wensen u een prettige reis !!