Deuren en ramen van uw woning efficiënt beveiligen

Vr 13.10.2017 - 11:01
0329 Prev vol Zone POLBRUNO

Langs waar breken dieven het liefst binnen en hoe kan u uw woning dus het best beveiligen? Rekening houdend met de door inbrekers meest gebruikte modi operandi (forceren met een koevoet, het glas breken of "gaatjesboren" en de varianten daarop), geven we een aantal handige tips om uw nieuwe of bestaande vensters en deuren beter te beveiligen.

Aanbevelingen voor nieuwe deuren en ramen

- Veiligheidssloten en -scharnieren. Sloten en scharnieren moeten uit staal zijn vervaardigd. Paddenstoelnokken en meerpuntsvergrendeling die aan alle zijden zijn aangebracht, zijn ideaal.

- Hendels met slot. Ramen op het gelijkvloers of op een verdieping die langs buiten kan worden bereikt (door op een muurtje of in een boom te klimmen, naast een regenpijp, via tuinmeubelen)

- Gelaagd glas. Dit is een soort veiligheidsglas dat is samengesteld uit twee of meer lagen glas, met tussen de lagen glas telkens een laag kunststof

- De plaatsing. De sponning van het raam of de deur moet met metalen ankers stevig verankerd worden in het metselwerk (dus niet enkel met expanderend schuim). Glaslatten moeten aan de binnenkant van het raam worden bevestigd.

Bron : Secunews

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
02 5 639 639