Voordracht nieuwe korpschef

Wo 31.05.2017 - 15:59
BERTRAND VOLS HiRes

De politieraad van de politiezone Brussel-West (Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg) droeg tijdens zijn zitting van 30 mei 2017 hoofdcommissaris Bertrand Vols voor als korpschef. Nadat zijn aanstelling bekrachtigd werd in een koninklijk besluit, zal dhr. Vols de eed kunnen afleggen als korpschef (datum nog niet gekend).

Bertrand Vols (°1974), die een opleiding volgde aan de Koninklijke Militaire School en een master in de criminologie heeft, startte zijn carrière bij de rijkswacht in 2000 als luitenant. Binnen de federale politie bouwde hij een carrière op in de beteugeling van financiële criminaliteit en corruptie. Sinds 2014 is hij directeur van de de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie.

In afwachting van het koninklijk besluit dat de aanstelling bekrachtigt, wordt het politiekorps verder geleid door de huidige korpschef, hoofdcommissaris Johan De Becker. Na de benoeming van dhr. Vols zal dhr. De Becker, binnen de politiezone Brussel-West, een directiefunctie opnemen.

Contacteer ons

Dringende politiehulp
101

Algemene informatie
02 412 12 12