Betoging 13/12/2017

Een betoging wordt verwacht op 13 december 2017 in de Wetstraat te Brussel. De verzameling zal gebeuren in Wetstraat vlakbij Kunst/Wet, vanaf 17uur 's. Het vertrek richting Schuman is voorzien omstreeks 17u30. De Wetstraat wordt volledig afgesloten. De tunnel E40 Reyers richting centrum wordt om 15u30 afgesloten. De Wet/Jubelparktunnel richting centrum wordt eveneens afgesloten om 15u30. De ontbinding van de betoging is voorzien omstreeks 19u30 maar de tunnels zullen pas om 21uur heropend worden.

Reisweg: de betoging verlaat in principe de Wetstraat niet.

De lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene verwacht zware verkeershinder in de Europese wijk en in de oostelijke rand en verzoekt nadrukkelijk om Brussel met de auto zo veel mogelijk te mijden in de avondspits. Voor uw noodzakelijke verplaatsingen naar Brussel vragen wij u om de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer. Buslijnen en metro rijden normaal.


Eurotop 14-15/12/2017

Op donderdag 14 en vrijdag 15 december 2017 wordt een Europese top gehouden te Brussel. De gebruikelijke verkeersimplicaties zullen van toepassing zijn. De problemen worden verwacht, hoofdzakelijk in de Schumanwijk die afgesloten zal worden op donderdag 14 december omstreeks 12 uur. De tunnel Reyers richting centrum zal om 11 uur afgesloten worden. Het einde van de verkeersafsluitingen is voorzien op vrijdag 15 december in de loop van de namiddag.

De metro zal normaal rijden maar het metrostation Schuman zal niet toegankelijk zijn (de metro stopt er niet). Het spoorwegstation wordt normaal bediend. . De buslijnen van de MIVB en De Lijn die door de Schuman perimeter rijden, zullen omgeleid worden.

twitter

Volg ons op Twitter voor de laatste verkeersupdates @ZPZ_polbru