Betoging - 21 maart

Een grote betoging in gemeenschappelijk vakbondsfront non profit wordt verwacht op 21 maart 2017 in de straten van Brussel. De verzameling zal gebeuren ter hoogte van het Albert 2 laan vanaf 9u30 's ochtends. Het vertrek is voorzien om 10u30. Het verleden leert ons dat belangrijke verkeersassen al vroeger afgesloten kunnen worden en dat het vertrek van de betoging vervroegd kan worden.

Reisweg: Koning Albert II laan – Jacqmain poort – Kruidtuinlaan – Pachecolaan - Berlaimont laan – Storm straat – Wolvengracht – Augustijnen straat – Lakensestraat – Sint Katelijne plein – Brandhoutkaai (Vismet).

De lokale politie Brussel HOOFDSTAD Elsene verwacht zware verkeershinder in de noordelijke binnenstad en op de kleine ring tussen de Sainctelettesquare en het Sint-Katelijne plein en verzoekt nadrukkelijk om Brussel met de auto zo veel mogelijk te mijden. De openbare parkings op het parcours zullen slechts beperkt toegankelijk zijn. Voor uw noodzakelijke verplaatsingen naar en binnen Brussel vragen wij u om de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer maar hou er rekening mee dat ook daar hinder kan zijn.


Herdenking aanslagen 22 maart

Ten gevolge van de herdenkingsplechtigheid in verband met de aanslagen van 22 maart zullen er veiligheidsmaatregelen genomen worden, hoofdzakelijk in de Europese wijk. Op 22 maart 2017 worden er dan ook verkeersproblemen verwacht in de voormiddag. De Etterbeekse steenweg, de Jozef II straat, de Blijde Inkomstlaan en de Oudergemselaan tussen Schuman en de Nervierslaan zullen afgesloten worden vanaf 7h ’s ochtends. Er zal eveneens een parkeerverbod gelden. Het metrostation Maalbeek zal gesloten worden tot ongeveer 10h30 (de metro zal normaal rijden maar zal er niet stoppen).

Het is aangeraden om deze plaatsen te vermijden met de auto.

De politie zal in real time informatie verspreiden via de Twitteraccount @zpz_polbru


twitter Volg ons op Twitter voor de laatste verkeersupdates @ZPZ_polbru