NAVO-top en bezoek van de President van de Verenigde Staten

Op 25 mei 2017 zal België gastland zijn voor een NAVO-top. Er zullen zo'n 29 staatshoofden en regeringsleiders onthaald worden in Brussel. Zo zal de President van de Verenigde Staten, de heer Donald Trump, in Brussel logeren van woensdagnamiddag 24 mei tot donderdagavond 25 mei 2017.

Op 24 mei in de late namiddag maar vooral op 25 mei tijdens de gehele dag zal het moeilijk zijn om zich per voertuig te verplaatsen in Brussel. Belangrijke assen zullen verkeersvrij gemaakt worden. Het gaat ondermeer over de klassieke perimeter rond het Schumanplein, de omgeving van de NAVO, de omgeving van het Paleizenplein en de Waterloolaan en de kleine ring bovengronds tussen het Louizaplein en de Naamsepoort. Kunst-Wet.
Er zullen tevens belangrijke verkeersafsluitingen plaatsvinden in de Hertogtraat, Wetstraat en de Belliardstraat. Deze verkeersafsluitingen kunnen verscheidene uren duren. Het parkeren zal er eveneens verboden worden.
De politie zal alle type voertuigen (ook de fietsen en bromfietsen) in de zone met parkeerverbod laten weghalen.

We raden iedereen aan om de vermelde sites met de wagen te vermijden op deze dagen en zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. De metro en de treinen rijden normaal. Bepaalde buslijnen kunnen omgeleid worden. Het blijft nochtans sterk aangeraden het openbaar te nemen om zich op 24 en 25 mei te verplaatsen te Brussel.

Tot slot verzoeken we iedereen om melding te maken van verdachte handelingen of objecten via het nationale noodnummer 101.

Op 24 en 25 mei 2017 kan iedereen terecht op de Twitter-account van de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene voor real-time informatie via @zpz_polbru of https://twitter.com/zpz_polbru.

twitter

Volg ons op Twitter voor de laatste verkeersupdates @ZPZ_polbru